L’Aldosa, La Massana i Arinsal, nou dies de gresca

Els focs d’inici van obrir el teló de la Festa Major de l’Aldosa, la qual només va ser el preàmbul de les celebracions de La Massana i Arinsal. Les tres viles, una rere l’altra, van aplegar activitats multitudinàries que van despertar l’atenció de tothom, fins i tot dels turistes.

Fotos: Soulstorm Band · Comú de La Massana · Comissió de Festes de la Massana · Comissió de Festes d’Arinsal

Després del foc, l’àpat. La botifarrada popular va ser la millor excusa per omplir de gom a gom el poble massanenc de l’Aldosa que, des de les 22.30 hores del divendres 11 d’agost, va vibrar amb la música de Racofred, Komanem, Soulstorm Band i la discomòbil del DJ Yera.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa

A banda de l’arrossada popular i el berenar gegant amb coques de grans dimensions, dissabte 12 i diumenge 13 d’agost van ser dies ben divertits tant per a la canalla com per als adults. Els petits van tenir al seu abast des d’inflables i passejades en poni fins a jocs i gimcanes, mentre que els més grans van poder optar per ballar al ritme de Premium Trio o a la Semàfor Party amb els artistes convidats com ara DJ Marc Montalvo, Marsal Ventura i DJ Tito Al & Armaxu.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa
La Massana va prendre la batuta

Així com DJ Yera va ser un dels grans protagonistes del dia d’obertura de la Festa Major de l’Aldosa, també va tenir l’honor d’inaugurar la celebració a La Massana, amb una trobada musical en què va fer ballar als joves i no tan joves. Considerant que aquell 14 d’agost va caure en dilluns, la resposta del públic no va ser pas dolenta.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa

La jornada següent es va dedicar a un públic molt més divers, amb activitats infantils al Prat Gran, els balls de tarda i de nit amb l’orquestra Sabor Sabor, l’hamburguesada popular i el fermall d’or amb DJ Tunyi.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa

Dimecres 16 d’agost, amb la missa solemne a l’església parroquial, va ser una oportunitat única per unir els joves, les autoritats comunals i la resta de veïns en una celebració que els va permetre connectar amb la fe i gaudir plegats del talent de l’organista Ignasi Ribas. Seguidament, la Xaranga Mai Toquem-B, que ja havia visitat La Massana amb motiu del Roser, va tornar-hi per a amenitzar l’aperitiu popular a la plaça del Quart.

Arinsal fa rodar el formatge

Amb tan sols una jornada de treva, Arinsal va encarar la recta final d’aquesta “novena esbojarrada” el divendres 18 d’agost, amb una activitat divertida i pintoresca, el concurs ‘Atrapa el formatge’, que va consistir en perseguir una roda d’aquest producte lacti per la baixada de la pista Les Marrades. Rialles i moments divertits, sens dubte que va haver-n’hi, però aquest no en van ser els únics.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa

La competició de PumpTrack, els entrenaments de Drift Trike i la concentració automobilística amb @YoguiPelutgi van ser algunes de les activitats més cridaneres, però també hi va haver lloc per al tradicional partit de futbol entre solters i casats, la cantada d’havaneres, el ball amb l’orquestra Manhattan, el concert de Comandants de Tros i les discomòbils amb Marc Montalvo.

Festes majors de La Massana, Arinsal i L'Aldosa

Per als foodies, la botifarrada popular amb l’Hotel Xalet Verdú i l’Hort de Casa com a col·laboradors, va ser una opció més que idònia, tot i que la xocolatada oferta per Surf Arinsal i la Ruta de la Tapa ’23 també van triomfar entre els visitants d’aquesta gran celebració que va cloure el diumenge 20. Com no podia ser d’una altra manera, els petits també van gaudir al llarg de la Festa Major d’Arinsal. El festival de pallassos i titelles i la festa de l’escuma els van obsequiar moments que difícilment podran oblidar.