Tres dies de Festa Major a Santa Coloma

Del 19 al 21 d’agost, els carrers de Santa Coloma es van omplir per a celebrar la tan esperada Festa Major. Un seguit d’activitats va donar vida a aquesta festivitat que va reunir veïns i visitants en un ambient de festa i camaraderia.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Les activitats commemoratives van començar de bon matí el passat dissabte 19 d’agost, amb la visita guiada a través de la pintoresca Vall d’Enclar, que va permetre als participants explorar la riquesa natural i cultural d’aquesta zona de transcendent interès cultural i patrimonial per als colomencs i per al Principat. Seguidament, a les 10 del matí, les campanes van repicar per a anunciar l’inici formal de la celebració.

Tres dies de Festa Major a Santa Coloma

A la tarda, els aficionats a la petanca es van reunir per a celebrar un torneig amistós, mentre que els més petits es van divertir amb un seguit d’activitats especials a Princiesport. L’ambient es va animar encara més amb el correbars i la batucada. A la nit, al pàrquing d’Enclar, els veïns es van reunir per a gaudir de la tradicional sardinada.

La diversió no va parar aquí. La projecció a l’aire lliure de la pel·lícula ‘SOUL’, a l’aparcament de la Serradora, va ser tot un èxit, i aquest només va ser l’inici dels espectacles nocturns. Santacooltura Urbana, AdBattles, La Paranoia SoundSystem i Kilvinyl van omplir l’escenari del pàrquing d’Enclar amb música i energia inigualables, mentre que, a la plaça Major, el ball de nit amb la banda Kool Age va fer que la gent no pogués deixar de moure’s.

Tres dies de Festa Major a Santa Coloma

La jornada del diumenge va començar amb una missa solemne a l’església de Santa Coloma, a la qual van assistir, a banda dels devots de sempre, les autoritats comunals d’Andorra la Vella. A continuació, l’aperitiu popular i les sardanes amb la Cobla Juvenil de Solsona van omplir de joia la plaça Major. A la tarda, centenars de persones es van apuntar per ser partícips de l’arrossada popular.

Tres dies de Festa Major a Santa Coloma

Les havaneres amb La Petita Havanna i el tradicional rom cremat van complementar l’oferta de la Festa Major. El ball de tarda, amb Íngrid Andorra Band, va ser la manera perfecta de gaudir del capvespre i ballar. La nit va ser el moment de deixar-se emportar pel rock. SoulStorm, Proyecto Ruido i Freyja van oferir actuacions enèrgiques i captivadores al pàrquing d’Enclar. Les vibracions dels acords de guitarra i la passió dels intèrprets van fer que el públic no pogués romandre indiferent.

La fi de la Festa Major de Santa Coloma va arribar dilluns amb la Festa de l’Escuma, a la plaça Major, seguida del ball d’animació amb Virivirom. En la mateixa línia, però a la nit, Jordi Rojals Duet va oferir un ball ben animat abans de cedir el relleu a la Discomòbil amb Àlex Montalvo i DJ Andrius, a l’aparcament d’Enclar, on la música va fer vibrar tots els assistents fins a la matinada de dimarts.