(+Fotos) Les ‘Epifanies i falsos déus’ d’Alícia Luño baixen a Encamp

L’exposició ‘Epifanies i falsos déus’ esdevé una crítica social amb la qual l’artista posa en relleu la pèrdua d’espais naturals a causa de l’obra humana. Fins al 30 de setembre, a la sala d’exposicions de Casa Comuna, els visitants podran gaudir de la mostra.

Fotos: César De Pablos

Autoritats encampadanes amb Alícia LuñoConcebuda com una iniciativa artística per a ‘La cultura no s’atura’, ‘Epifanies i falsos déus’, de la pintora Alícia Luño, es va exhibir, entre el febrer i el març passats, a la sala d’exposicions de l’Oficina de Turisme del Pas de la Casa, com a mesura de contingència, arran de la reforma de l’oficina de correus encampadana, que va obligar que aquestes dependències s’ubiquessin temporalment a Casa Comuna. Finalment, el passat 18 d’agost, la mostra de l’artista va aterrar a l’esmentat edifici comunal.

Epifanies i falsos déusA través de la combinació dels traços amb acrílics, ben carregats de color, la pintora busca que els paisatges i espais efímers d’Andorra –l’artista els identifica com a tòtems– guiïn l’experiència de l’espectador que se situï davant de cada quadre. “Aquestes pintures representen una crítica a la capacitat d’Andorra de transformar un paratge natural en quelcom tan kitsch”, va explicar Luño, qui pretén crear un pont entre la cultura, els valors socials i el model de país que necessita el Principat.

brindis oficial a l'exposició Epifanies i falsos déusInspirada principalment per l’obra del nord-americà Edward Hopper i per l’ús del color i capacitat abstractiva de Cy Twombly, la dotzena de pintures d’Alícia Luño és essencialment figurativa, tot i que n’hi ha que combinen els elements abstractes amb el figurativisme per poder configurar, doncs, el seu missatge.

Charline Bony i Alícia LuñoA l’acte, hi van assistir els cònsols del Comú d’Encamp, Laura Mas i Jean-Michel Rascageneres; Josefina Rodríguez Blanco, consellera d’Administració i Finances; David Cruz, conseller de Cultura i Afers Socials, i Robert Lizarte, tècnic de museus del Comú d’Encamp.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Les ‘Epifanies i falsos déus’ d’Alícia Luño baixen a Encamp