Les nits màgiques de “Dijous a la fresca” a La Massana

A La Massana, els dijous d’estiu van prendre una nova dimensió amb els espectacles a l’aire lliure dins del cicle “Dijous a la fresca” que van tenir lloc a la plaça de les Fontetes, una iniciativa impulsada pel Comú de La Massana on hi van actuar formacions de dansa, grups musicals, companyies de circ i veus excepcionals. Una oportunitat per gaudir del moment, la cultura i de la bona companyia.

Fotos: Comú de La Massana / Eduard Comellas

Dijous a La Fresca a La Massana

El cicle d’actuacions “Dijous a la fresca” va arrencar el dia 20 de juliol a les vuit del vespre amb el concert de Músiques del Món, amb David Sanz a la guitarra i la veu de Roser Puigbò. El duet va oferir des de cançó d’arrel i tradicional, a jazz o cançó d’autor, a través d’un format íntim.

Dijous a La Fresca a La Massana

El següent dijous, l’espectacle va anar relacionat amb el circ. “Això era i no era”, amb la companyia Riguel, a càrrec dels artistes Meritxell Rabassa i Miquel Carbonell, que es van inspirar en textos de Pasqual Alapont, i van narrar una història a través del circ aeri, el teatre i els malabars. El relat transcorria en una biblioteca màgica, on en Flix, el protagonista va viure un camí ple d’aventures entre els personatges que es van escapar dels llibres.

Dijous a La Fresca a La Massana

El primer dijous d’agost, la plaça de les Fontetes va acollir el segon concert de Músiques del Món, aquest cop amb Odara Trio, un grup musical del país creat l’any 2016 i format per la cantant Sabela Simón, Albert Ginestà a la guitarra, Andre López al contrabaix i Suso Fortuny a la secció de vents.

Dijous a La Fresca a La Massana

L’òpera va ser la protagonista del primer concert del 10 d’agost, amb l’espectacle “Òpera entre cordes” a càrrec d’en David Font a la guitarra i la soprano Laura Coll. L’actuació va oferir un airejat passeig per les costes del Mediterrani a través de la cançó italiana, l’òpera, la cançó espanyola i la catalana. “Òpera entre cordes” sorgeix de l’amor per l’òpera i la passió per experimentar nous formats harmònics amb la guitarra clàssica.

Dijous a La Fresca a La Massana

La programació cultural del cicle “Dijous a la fresca” va acabar el mateix dia 10 d’agost amb un segon espectacle, una mostra del segon procés creatiu de Jo Dansa, la Jove Companyia Nacional de Dansa d’Andorra, a l’Auditori Nacional d’Ordino, a les nou del vespre. Els joves ballarins van presentar una mostra de l’intens procés creatiu que van portar a terme durant el mes d’agost, sota la direcció artística de Martí Güell i amb la coordinació de Mònica Vega. En aquesta ocasió van compartir amb el públic una versió del seu espectacle adaptada per als espais interiors.