L’Espai Columba llueix un nou mural urbà

El mural que engalana els espais exteriors de l’Espai Columba va ser obra d’una desena d’artistes locals i internacionals, que van reinterpretar les figures de Sant Gregori i Sant Silvestre.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Mural a l'espai columba

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van visitar, el passat 21 de maig, el nou mural urbà que dona vida a l’exterior de l’Espai Columba, un centre de reinterpretació de l’art romànic, ubicat a Santa Coloma. Es tracta d’una iniciativa endegada per l’Àrea de Museus i Monuments, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Presentació del mural a Santa Coloma

Per dur a terme el projecte artístic, deu artistes estrangers i del país van reinterpretar els sants Gregori i Silvestre, però amb una perspectiva artística urbana fresca i atractiva. En paraules de Sílvia Riva, “s’ha aconseguit donar veu a joves artistes per aportar la seva mirada d’un art secular”, ja que és evident el contrast entre aquesta forma d’expressió i les pintures del segle XII de Santa Coloma.

Els visitants, a través de diferents codis QR, podran conèixer els artistes, el concepte creatiu i la font d’inspiració que hi ha al darrere d’aquesta obra de gran format.

Autoritats a l'exterior de l'espai columba
Integració de la cultura i les arts

També, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Museu Carmen Thyssen Andorra va organitzar una activitat especial a #pleinair, el passat 15 de maig, a l’Espai Columba, on infants de totes les edats, van gaudir d’una privilegiada vista a l’església de Santa Coloma, en la qual es va inspirar el cèlebre Joaquim Mir, a l’hora de crear l’obra ‘Prats de Sant Coloma’, una peça singular que es pot apreciar al museu escaldenc com a part de l’exposició “Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas”.