(+Fotos) L’OTSO Travessa d’Encamp bufa les 40 espelmes amb rècord de participació

Més de 1.200 atletes van participar en la 40a edició de la llegendària Travessa d’Encamp, patrocinada per OTSO. La xifra supera el rècord assolit per la cursa de l’any passat i, tant organitzadors com autoritats comunals, valoren de manera molt favorable els resultats aconseguits aquest 2023.

Fotos: César De Pablos · Xavi Pujol

Otso travessa d'encamp 2023

L’OTSO Travessa d’Encamp del 2022 va comptar amb més d’un miler de corredors inscrits, mentre que la d’enguany va arribar a prop de 1.400 inscripcions, malgrat que la participació real d’aquest 2023 va caure fins als 1.202 atletes, a causa, majoritàriament, de les condicions climatològiques a les quals va estar sotmès el país durant el cap de setmana del 2 al 4 de juny.

Otso travessa d'encamp 2023En tot cas, va ser una cursa especial i entranyable que ni la pluja va poder aturar. En ser el 40è aniversari de la llegendària Travessa d’Encamp, era lògic esperar que la millor manera de celebrar-la era posant tota la carn a la graella. I així va ser. Tota la parròquia va rebre expectant una competició que va deixar un bon regust de boca, no només per l’exhibició esportiva de primer nivell, sinó també per l’acolorit ambient que es va percebre a la plaça dels Arínsols i als seus voltants.

Otso travessa d'encamp 2023Quant a les distàncies més llargues, totes aquestes es van disputar durant la jornada de dissabte i van ser afectades per la pluja, que va incrementar la duresa i la complexitat dels diferents recorreguts i, com a conseqüència última, va generar un retard considerable en l’arribada dels corredors a la línia de meta. Això no va impedir, però, que la sort li somrigués a Jordi Tissier, qui, després de 16 hores, 16 minuts i 12 segons, es va convertir en el primer home a completar l’Ultra 126K. Anastasiia Ianina, després de gairebé 23 hores, es va penjar la medalla daurada del mateix recorregut, però en la categoria femenina.

Otso travessa d'encamp 2023

El corredor de muntanya Goar Lopetegui (11:12:54), originari d’Ibarra, va conquerir per tan sols 19 segons la cursa Ultra 84K, després de superar a un molt combatiu Arnau Seguí. La també basca Jone Urkizu Mendiola, amb registre de 15:03:57, es va convertir en la corredora més dominant entre les dones.

Otso travessa d'encamp 2023

La marató 42K va comptar amb un total de 382 participants inscrits, essent Pau Capell el conqueridor de la categoria masculina amb crono de 05:36:38. Anna Ongaro, per la seva banda, va segellar la primera posició de la categoria femenina amb un fantàstic registre de 06:26:20.

Otso travessa d'encamp 2023
Diumenge molt familiar

La jornada dominical ens va permetre veure curses molt més ràpides, de 7, 12 i 21 quilòmetres, en les quals també hi va haver una àmplia participació de públic familiar i aficionat.

Otso travessa d'encamp 2023

La Mitja 21K, que va rebre 453 inscripcions, va ser el trajecte més massificat de tots tres. Aquí, Álvaro Ramos Peña es va alçar com a guanyador després de completar la competició en poc més de dues hores, concretament en 02:10:54. Entre les dones, l’atleta junior Lea Ancion va pujar al primer calaix gràcies a la seva marca de 02:37:05.

Otso travessa d'encamp 2023

Ibai Angulo i Núria Andrés, amb registres d’1:15:58 i 01:36:45, respectivament, van ser els amos de la Trail 12K, mentre que, de forma definitiva, Joan Lluch (00:50:38) i Lilian Cherono (00:56:18), es van proclamar guanyadors de la Short 7K.

Balanç molt positiu

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, va reparar en l’èxit de les activitats esportives que promouen el turisme a la regió. Amb més de 1.200 participants i els seus acompanyants, assegurava, la cursa va permetre rebre visitants externs interessats en descobrir el patrimoni i les muntanyes del país.

Otso travessa d'encamp 2023

Sobre l’experiència dels esportistes, els corredors valoren positivament tant l’ambient com el recorregut de les curses. Jordi Solé, director de l’OTSO Travessa d’Encamp, va manifestar la seva satisfacció malgrat les dificultats amb la senyalització del recorregut. Va destacar la gran assistència de visitants, molts dels quals provinents de Catalunya, València, País Basc, Madrid i França.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

OTSO Travessa d'Encamp 2023