Més d’una trentena d’activitats i espectacles a la 37a edició de Colors de Música

Durant tot el mes d’agost i començament de setembre, el comú d’Escaldes-Engordany va oferir un ampli ventall d’activitats culturals i recreatives, obertes a tots els públics. El programa va incloure des de la setmana de jazz, concerts musicals, actuacions, dansa, rutes d’art i es tancarà amb el cicle Sabors d’estiu, el pròxim 12 de setembre, a l’aparcament de la plaça de l’església.

Fotos:  Comú d’Escaldes-Engordany / Jonathan Gil

Parc de la Mola, l’epicentre de la dansa

Si bé l’agenda del festival va començar el juliol, el mes d’agost va continuar i el parc de la Mola va ser l’epicentre de la dansa. L’artista Emma Regada va ser l’encarregada d’obrir el mes amb la seva performance “Aigua font de vida”, una actuació on la dansa, l’aigua, el vidre i la música del Handpan van ser els protagonistes. La Cia. Líquid Dansa també va ser present amb la representació de “Work in progress”, una coreografia de Marc Güell, que va anar acompanyada de l’espai sonor de Marco Michelângelo.

Dues propostes plenes de bellesa i revolta van arribar, de la mà de Rosa Herrador i Eolo, amb “Asèptic”,  i de Borja Fernàndez, amb “Los pasos perdidos”. L’escena Nacional d’Andorra va tancar el cicle amb la presentació de la seva última creació anomenada “Credere”, un espectacle multidisciplinari, que combina dansa, text i música, i que va estar encapçalat per l’artista andorrà, Xavier Pérez.

Rutes d’Art per conèixer el patrimoni cultural

Es van organitzar un total de cinc itineraris per visitar diferents racons de la parròquia i conèixer l’art i la seva història. El 3 d’agost va tenir lloc la visita guiada per la nova exposició del  CAEE, Toulouse-Lautrec. Una mostra que fa homenatge al talentós artista francès i que transporta el públic a la bohèmia de Montmartre del tombant de segles, on Toulouse-Lautrec, va poder expressar les seves capacitats captant la força expressiva dels personatges nocturns, les actrius dels cafès cabarets i els artistes circenses. També es van fer recorreguts per diferents punts i carrers de la parròquia per descobrir les obres d’art públic i la zona d’Engordany.

De Buenos Aires a Escaldes-Engordany

La Fundació ONCA va presentar, el passat 12 d’agost, l’espectacle ‘Passió i tangos’ als exteriors del Prat del Roure, lloc on la gent va poder fer un pícnic amb amics, parelles i famílies, aprofitant el bon temps.  Si bé la representació ja es va estrenar a l’Auditori Nacional d’Andorra la temporada passada, el públic va poder gaudir d’una obra, que viatja a un antic bar de Buenos Aires per explicar les trifulgues de l’amor més punyent al compàs de la passió tanguera.

L’ONCA no només va ser partícip d’aquesta última presentació, sinó que va desenvolupar nombroses actuacions al llarg del festival, per exemple, amb els concerts d’ONCA al carrer i les quatre propostes del cicle Engordany a Duo.

També, Martí i David Font, igual que Emma Regada i Marta Morán, van realitzar activitats i performance entorn de la Biennal internacional L’ANDart, situada a Engolasters.

L’Orgue també es va fer el seu espai i l’església de Sant Pere Màrtir va acollir uns dels concerts del Festival Internacional Orgue&nd, amb l’actuació d’Olga Witte i Jordi Gendra.

Torna el teatre amb Turistes i banyistes

Enguany, nou actors van participar de la quarta edició de la representació teatral, ‘Turistes i banyistes’, que va començar a la placeta de l’Esbart Santa Anna i va acabar a la par alta d’Escaldes-Engordany, a l’església Sant Jaume. A través d’aquesta obra, que es va dividir en nou escenes,  els espectadors van poder reviure anècdotes dels segles XIX i XX, i van redescobrir alguns dels espais més importants de la parròquia.

Finalment, el pròxim 12 de setembre, els “Sabors d’estiu” posaran el punt final a la 37a edició del Festival Colors de Música, amb música en directe, bona gastronomia i vermut, a l’aparcament de la plaça de l’església.