‘Rastre Zero’ i ‘Donem-li una segona vida’, les millors iniciatives ambientals

El concurs, organitzat pel Departament de Medi Ambient i el Comú d’Escaldes-Engordany, va aplegar tota mena de projectes i propostes destinades a millorar les condicions del medi ambient.

Fotos: SFGA

El 14è Concurs d’Iniciatives Ambientals va rebre una àmplia diversitat de propostes per a contribuir a la conservació del medi ambient i, enguany, ‘Rastre Zero’, de l’Albert Figuereido, va ser el projecte més destacat en la categoria de ciutadania-empresa, pel seu component de respecte i sensibilitat per l’entorn i la biodiversitat, en dirigir una campanya de sensibilització i actuació per preservar l’entorn natural net de residus i fer-ne difusió mitjançant les xarxes socials.

14è concurs d'iniciatives ambientalsPer la seva feina, Figuereido va rebre un premi amb dotació de 1.500 euros, mentre que ‘La vida salvatge del Principat d’Andorra’, de Jordi Tena i Xavi Balmes, va rebre el segon premi i una dotació de 1.000 euros, per la seva contribució a la difusió de la fauna salvatge entre el públic més jove.

El concurs va estar emmarcat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i va premiar, també, el millor projecte escolar amb una dotació de 1.500 euros. La comissió escola verda, del Col·legi Sant Armengol, va destacar amb la proposta ‘Donem-li una segona vida’, que integra diferents accions orientades al desenvolupament sostenible, i afavoreix la reutilització de materials.

Propostes destinades a millorar el medi ambientEl segon premi, de 1.000 euros, va ser atorgat a l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de La Massana, que va crear el projecte ‘Embellim el pati’, una proposta que va plantejar la integració de tota la comunitat educativa a diverses accions per reutilitzar i reciclar diferents materials.

Bomosa, d’altra banda, va rebre un premi de 2.000 euros, per haver dut a terme una iniciativa de gestió i prevenció de residus sota el nom de ‘No perdem el fil’, que contribueix a protegir el planeta a través de la reutilització de diferents materials.

Carmen Rivera i Sílvia Calvó