Ni la pandèmia va aturar els MTV Video Music Awards

Any rere any, els premis MTV Video Music Awards –o simplement VMAs– acostumen a deixar moltes sorpreses sobre la taula. Enguany, en plena pandèmia de la Covid-19, el popular canal musical de televisió va decidir dur a terme la icònica cerimònia de premis; això sí, en diferents indrets i fent servir les últimes novetats tecnològiques.

Foto: MTV/Getty Images

Durant la nit del 30 d’agost –matinada del 31 d’agost per als que vivim a Europa–, la ciutat nord-americana de Nova York va acollir la presentació dels MTV Video Music Awards 2020, que, arran de la pandèmia de Covid-19, es va realitzar i transmetre en directe des dels múltiples indrets de la Gran Poma. Alguns artistes van enregistrar prèviament les seves actuacions.

Un dels espectacles més esperats de la nit va ser, sens dubte, el de l’agrupació sud-coreana BTS, que van interpretar el seu èxit “Dynamite”, la seva primera cançó íntegrament en anglès, que va assolir el primer lloc en la cartellera Billboard Hot 100. La popular agrupació de K-Pop va triomfar en les quatre categories a les quals estava nominada: Millor Grup, Millor Coreografia, Millor Artista Pop i Millor Artista K-Pop.

Una altra presentació molt apreciada pels fans va ser la de la renovada Miley Cyrus, qui va presentar per primera vegada, en un concert en directe, la cançó “Midnight Sky”, la qual va ser nominada com a “Cançó de l’estiu”, un guardó que finalment va guanyar el quartet femení sud-coreà Blackpink, per la cançó “How You Like That.

The Weeknd no es podia quedar enrere amb la seva presentació en directe del tema “Blinding Lights”, de l’àlbum “After Hours” amb el qual va conquerir la prestigiosa categoria Vídeo de l’any. L’espectacle es va dur a terme des de la impressionant terrassa Edge, a Hudson Yards, considerada com a la més alta de tot l’hemisferi occidental. Nominat en set categories diferents, The Weeknd també va ser reconegut com a Millor Artista R&B.

El sabor llatí va anar a càrrec del colombià Maluma, qui va interpretar el seu èxit “Hawai” des de l’autocinema Skyline Drive-In NYC, ubicat a Oak Street, una de les tantes atraccions que permet apreciar les increïbles siluetes de la ciutat de Nova York. Maluma també va ser premiat als VMAs però pel tema “Qué Pena”, amb el qual va participar conjuntament amb J Balvin. Ambdós van rebre la distinció de Millor Artista Llatí.

I si de presentacions icòniques i memorables es tracta, no podem deixar de banda a Lady Gaga, qui va captivar l’audiència amb la interpretació d’alguns dels temes de l’àlbum “Chromatica”, com ara “Enigma”, “Chromatica II”, “911”, “Stupid Love” i “Rain On Me” amb Ariana Grande, essent aquest últim tema guardonat amb els premis a la Cançó de l’Any, la Millor Col·laboració,  Millor Cinematografia, per la feina que Michael Merriman va dur a terme en la realització del videoclip. Lady Gaga, nominada en altres vuit categories, es va consolidar com a l’Artista de l’Any. Així mateix, la cantant va rebre el primer premi Tricon atorgat pels VMAs, que reconeix la feina multifacètica de l’artista, qui destaca també com a actriu, icona de moda i filantropa.

Durant la cerimònia, els MTV VMAs van retre homenatge a totes les persones que, des de la primera línia, han estat lluitant incansablement contra la Covid-19. I, com a novetat, arran de la pandèmia, l’organització va crear la categoria Millor Vídeo Musical Des De Casa, la qual van guanyar Justin Bieber i Ariana Grande amb la cançó “Stuck With U”.

Consulta tots els guanyadors fent clic el següent enllaç

democrates 2023