Els nens d’Escaldes-Engordany van gaudir d’un dissabte amb el cel a sobre

Emmarcat en la 9a edició dels “Dissabtes d’Aigua”, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) va presentar el taller “El cel ens caurà a sobre! O com representar el cel”, a càrrec de la Cristina Gómez.

Fotos: Nelly Dedea

El Comú d’Escaldes-Engordany es pren amb seriositat la tasca de fer difusió de la cultura i l’art en general, amb iniciatives com ara els “Dissabtes d’Art”, amb 15 anys d’història, o els “Dissabtes d’Aigua”, que enguany arriben a la novena edició. En el marc d’aquest segon cicle d’activitats, el CAEE va presentar el taller “El cel ens caurà a sobre! O com representar el cel”, en el qual una desena de nens van descobrir pintures icòniques d’artistes consagrats.

Taller El cel ens caurà a sobre! O com representar el cel

Les mascaretes i la distància de seguretat no van significar cap obstacle perquè els nens, d’entre 6 i 11 anys, poguessin conèixer de primeríssima mà obres com ara “La Nit Estelada”, de Vincent van Gogh; “El Crit”, d’Edvar Munch, i “Impressió. Sol ixent”, de Claude Monet, en les quals el cel es va retractar de maneres molt diferents. Els participants van poder reflexionar sobre les diferents tècniques aplicades i les combinacions de colors presents a les pintures, així com les sensacions que aquestes són capaces de transmetre. Com a part de l’activitat, la facilitadora Cristina Gómez va deixar volar la creativitat dels infants, que van pintar les seves pròpies obres en les quals el cel va ser el màxim protagonista.

L’objectiu dels “Dissabtes d’Aigua”, que tornarà amb un altre taller el pròxim dia 12 de desembre, és el de donar als nens la possibilitat d’apropar-se a l’art mentre gaudeixen d’una estona distreta, per tal de familiaritzar-los amb la cultura i els museus del país.