Olympus Race Andorra, una cursa per desafiar els teus propis límits

El pròxim 24 de setembre arriba la tercera edició de l’Olympus Race Andorra, a Escaldes-Engordany, una de les curses d’obstacles més importants del país, que combina l’entorn urbà amb la muntanya. 

No importa l’edat que tinguis, ni la teva condició física. L’Olympus Race està pensada per a tots els públics, des dels corredors més experts i exigents fins als més novells, perquè els obstacles més difícils de superar es troben a la ment i no a la cursa.

Creada fa tres anys per Guillermo López Cross, Jürgen Espejo i Eduardo Salerno -tots tres corredors federats i apassionats per les muntanyes i els obstacles-, la cursa es divideix en diferents modalitats. La prova de més exigència és la Zeus 13K, amb un recorregut de 13 quilòmetres, 25 obstacles i 700 metres de desnivell acumulat, pensada principalment pels corredors més experimentats.

Amb un nivell de dificultat mitjana, l’Atenea 7K és una modalitat ideal per a la gent que busca menys obstacles, desnivell i distància, ja que consta de 7 quilòmetres, de 15 a 20 obstacles i un desnivell de 300 metres aproximadament. Com que la cursa s’ajusta a les condicions de tots els participants, l’Atenea Party és una de les modalitats més buscades per aquelles persones que encara no han tingut un primer contacte amb els obstacles i que busquen posar a prova les seves habilitats. Aquest circuit, com la resta,  té com a finalitat que els competidors gaudeixin d’una bona estona fent un recorregut no cronometrat i sense penalitzacions, tot en un clima de bon rotllo i companyonia.

Una de les novetats d’aquesta edició és la incorporació de la Cronos Track, una cursa en la qual els corredors hauran de superar 150 metres d’obstacles en el menor temps possible, tot posant a prova la seva habilitat, força, equilibri i rapidesa.

Enquadrada dins del circuit ‘OCRA España’, l’Olympus Race Andorra ha estat escollida, un any més, dins de les deu millors curses d’Espanya. La carrera combina muntanya amb l’entorn urbà d’Escaldes-Engordany, tot plegat amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni cultural i paisatgístic de la parròquia als corredors de dins i fora del nostre país.

INSCRIPCIONS OBERTES 

En el moment de tancar aquesta edició, 350 persones s’havien inscrit per disputar alguna de les curses. El 75% són  corredors procedents d’Espanya, un 10% de França i la resta  d’Andorra.  Des de l’organització es preveu arribar fins als 450, una xifra que tot apunta que serà possible assolir gràcies al bon ritme de les inscripcions i de la bona rebuda que ha tingut  la tercera edició. Per cada inscripció realitzada, els participants i patrocinadors donaran 1 € que es destinarà a l’associació andorrana, AAMA, que lluita contra l’Alzheimer.

Enguany, amb la creació de l’equip Olympus Team Andorra, els organitzadors pretenen estendre la filosofia de les curses d’obstacles dins del país, per tal que cada vegada més gent se sumi a l’experiència i desafiï els seus propis límits.

VOLS SER VOLUNTARI?

Si vols sumar-te a l’Olympus Race Andorra com a voluntari, encara ets a temps.

Què rebràs a canvi? Una experiència inigualable, la possibilitat de treballar en equip, un welcome pack, dinar, regals dels patrocinadors de la cursa i moltes sorpreses més.

¿Què es necessita per ser voluntari? Moltes ganes de participar i disponibilitat horària durant el 24 de setembre.

Inscripcions obertes fins al 22 de setembre o fins a esgotar dorsals. 

Totes les modalitats i preus disponibles a www.olympusrace.com