Asier Landart i Andrea Azkune, conqueridors de l’Olympus Race Andorra 2020

L’edició 2020 de l’Olympus Race Andorra va tenir com a guanyadors a Asier Landart i Andrea Azkune, els corredors més ràpids de les categories Elit Masculí i Elit Femení, respectivament, a la cursa Zeus. En aquest circuit, amb 13 quilòmetres de distància i més de 700 metres de desnivell positiu, els competidors va haver de superar un total de 25 obstacles.

Aproximadament, a les 9.30 hores del passat 12 de setembre, 300 corredors es van aplegar a la parròquia d’Escaldes-Engordany, en el marc de l’Olympus Race Andorra 2020, on cada competidor va posar a prova les seves capacitats físiques en uns circuits d’obstacles molt exigents. Els atletes van optar entre dos trajectes ben diferenciats; el Zeus, de 13 quilòmetres, i  l’Atenea, de 7.

Guanyadors de la categoria Elit Masculi de l'Olympus Race

Va ser una competició realment entretinguda, de principi a fi, però la batalla pel lideratge de la categoria Elit Masculí va ser encara més electritzant, ja que la diferència entre la primera i segona posició va ser de tan sols un minut. Finalment, seria Asier Landart qui alçaria el trofeu de campió des del calaix més alt del podi, seguit d’Albert Soley, qui es va emportar la plata; Adrià Puig va completar la classificació en la tercera plaça.

Pel que fa a la categoria Elit Femení, Andrea Azkune va demostrar tot el seu domini, amb una espectacular exhibició de destresa, fortalesa i seguretat, a cadascun dels obstacles. Amb un temps de 2 hores, 12 minuts i 47 segons, va superar, per més de 26 minuts, a la corredora Rianna Nelson, qui es va emportar la segona posició, mentre que Lluna López va arribar-hi com a tercera, després de lluitar braç a braç contra Elena Rueda.

Competidors de la cursa Olympus Race

La prova Zeus també es va disputar per rangs d’edat, on cal remarcar les participacions d’Asier Guirrea, l’atleta més jove de la competició d’enguany, i Manuel Cardeñoso, el competidor més longeu, amb 16 i 51 anys respectivament. Així mateix, es va reconèixer l’esforç dels esportistes de la categoria Open, on Eugeni Serra, Xavier Bordes i Marcelo Gutiérrez van ser els més ràpids entre els homes, mentre que Laura Castro, Marta Nadal i Laia Bigordà van ser les dones més prominents en aquesta categoria.

Competidora Olympus Race

El circuit Atenea, de 7 quilòmetres, va comportar un repte de mitjana exigència per als competidors novells. Amb una quinzena d’obstacles orientats a posar a prova la força i resistència dels participants, aquesta cursa va veure com a guanyador de la categoria Open Masculí a Fran Martínez, en un podi que van completar Francisco Javier Cabrelles i Jordi Servat. Per la seva banda, Olga Gómez va consagrar-se com a campiona de la categoria Open Femení, seguida en la segona posició per Judith Bellido, mentre que Evelina Ramos va finalitzar tercera.