La dramatúrgia i la música s’entrellacen al Concert de Primavera

La Jove Companyia Nacional d’Andorra (JOCAND) i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (JONCA) van unir esforços per oferir un Concert de Primavera apoteòsic, com a part de la temporada 2021 endegada per la Fundació ONCA.

Fotos: César De Pablos

Concert de Primavera 2021

Quan l’Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació ONCA, ens comentava que el Concert de Primavera seria “un espectacle interessant”, li vam prendre la paraula. Ja ens havia avançat que aquest setè recital de la temporada 2021 comptaria amb la direcció musical del violinista Jordi Coll, membre de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), el qual ens va obsequiar amb un espectacle, més que interessant, meravellós.

Violinista al Concert de Primavera

Amb mestria i minuciositat, Coll va fer que el públic es capbussés en la història de Peer Gynt, un personatge aventurer creat per l’escriptor i dramaturg noruec Henrik Ibsen. Però el punt veritablement destacable va ser la unió, per primera vegada, de la JONCA i la JOCAND, dues formacions juvenils que van presentar una proposta dramatúrgica i musical de primer nivell, amb la direcció escènica de Juanma Casero.

Representació teatral al concert de primavera
Harmonia entre música i teatre

‘Peer Gynt’, suite núm. 1 op. 46, és una obra del compositor i pianista noruec Edvard Grieg, reconegut com a un dels principals exponents del romanticisme musical. Aquesta peça va ser produïda per a l’obra homònima escrita per Ibsen, que posteriorment faria el salt a la gran pantalla amb diferents adaptacions cinematogràfiques.

Violinista de l'ONCA

La música i el teatre guarden una relació molt íntima, un lligam que va quedar evidenciat en aquesta sort de complicitat generada entre la JONCA i la JOCAND, que ens van permetre albirar quant brillant pot ser el futur de les arts escèniques al Principat d’Andorra. Després de tot, el que la Fundació ONCA busca, tal com el mateix Gumí ens va revelar, és que “tots els professionals de l’ONCA mostrin les seves capacitats, lideratge i inquietuds artístiques, per convertir l’orquestra en una eina polivalent on els membres tinguin veu pròpia”.

Públic al concert de primavera

El pròxim espectacle de la temporada 2021 de la Fundació ONCA tindrà lloc el 30 de juny, als jardins de la Casa de la Vall, amb Joel Bardolet com a concertino director. Després d’aquesta primera actuació, Jordi Coll dirigirà el Concert de Nadal, previst per al 19 de desembre.