Les vivències dels pobles portuguesos, a principis del segle XX, presents en ‘Retrats d’avui i d’abans’

En el marc dels actes organitzats per la celebració de la Setmana de la diversitat cultural a Andorra la Vella, el grup de folklore Casa de Portugal va inaugurar, el passat 14 de maig, la mostra fotogràfica ‘Retrats d’avui i d’abans’.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta d’una exposició basada en 18 fotografies, preses en el museu Casa Rull, el museu etnogràfic Casa Crist i el museu Casa d’Areny- Plandolit, que recreen les vivències dels pobles del nord de Portugal, des de principis del segle XX. Una mostra que realitza un viatge per la memòria dels avantpassats portuguesos, el treball fotogràfic del qual va estar a càrrec de la fotògrafa Mireia Medeiros i la coordinació de Camila Gonçalves, totes dues membres del grup folklòric Casa de Portugal.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de la ministra de Cultura i Esport, Silvia Riva; la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol; el conseller de Cultura i Assumptes Socials del Comú d’Encamp, David Cruz; l’empresari José Costa; i diversos membres de l’agrupació folklòrica. A més, es va projectar un documental de 20 minuts, amb diverses entrevistes als protagonistes de l’exposició, que van explicar com es va realitzar el reportatge fotogràfic.

Setmana de la Diversitat Cultural

L’exposició es pot visitar al vestíbul del Centre cultural La Llacuna, fins al 28 de maig. Cal ressaltar que, Andorra la Vella, des de l’any 2011, celebra la setmana de la Diversitat Cultural per commemorar el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, declarat per l’Assemblea General de l’ONU.