(+Fotos) Pintant la música al ritme de Dolce Corda

El passat 11 de novembre, l’Espai Columba va ser l’escenari d’una jornada plena de creativitat i música. Fusionant el so amb l’art gràfic, el taller organitzat pel duo Dolce Corda va permetre a una dotzena d’infants, deixar fluir les seves emocions i pintar al ritme del violí.

Fotos: Noelia Farias

Sota l’encant dels violins de Dolce Corda, els participants van deixar volar la seva imaginació, expressant els seus sentiments en un paper en blanc. Les emocions provocades per la música es van convertir en pinzellades de colors intensos, capturant l’essència de cada melodia i ritme.

El duo Dolce Corda va proporcionar carta blanca a la imaginació dels petits artistes, fomentant la creació lliure i espontània. L’objectiu principal del taller era gaudir de la música, però també obrir portes a l’exploració emocional i fer-la com a eina pedagògica per introduir els infants al món de la música.

Amb participants de diferents edats, el taller va demostrar els efectes transformadors de la música i com aquesta pot ser una font d’inspiració universal. La diversitat d’edats també va permetre als més petits descobrir la màgia del violí i iniciar-se en el camí de l’apreciació musical.

La participació activa i l’acompanyament dels pares van ser elements claus durant l’activitat. Els pares no només van assistir com a espectadors, sinó que van ser partícips de l’experiència, compartint aquests moments especials amb els seus fills. Segons Dolce Corda, aquesta col·laboració és fonamental per establir hàbits com l’escolta activa i per contribuir a la formació dels infants com a futurs oients i espectadors de la cultura.

Dolce Corda, un duo de dos violins, va sorgir amb l’objectiu inicial d’explorar un repertori fins aleshores desconegut per a aquesta configuració instrumental. Amb la seva passió per la música, el duo va crear una oportunitat única per connectar les emocions, la pintura i la música, oferint una experiència enriquidora que quedarà gravada en la memòria dels participants.

Cal destacar que l’activitat forma part de la programació del cicle ‘Canya als museus’, de l’àrea de Museus i Monuments del ministeri de Cultura.

Pintant la música al ritme de Dolce Corda