Un Roser de la Massana al ritme de la xaranga i l’orquestra Nova Saturno

El mes de juliol passat, La Massana va viure la celebració anyal del Roser, una festa tradicional capaç d’unir tota la parròquia.

Fotos: Rubén Barcala / Comú de La Massana

No hi va faltar la traca inaugural que, com sempre, anuncia l’inici de la celebració. Enguany la xaranga El Pincho, provinent d’Osca, va muntar la festa amb un component musical molt divertit, pels carrers de la parròquia i amb l’acompanyament de la joventut massanenca.

L’Orquestra Nova Saturno, que ha animat nombroses festivitats i celebracions a territori català, ens va sorprendre durant la jornada inaugural del Roser, amb un concert apoteòsic, a la plaça de l’Església, escenari que també va acollir la presentació del grup de versions The Soundsets i, posteriorment, l’espectacle La Massanamix, amb DJ Yera.

En cloure el dia inaugural, l’endemà arribaria la jornada més intensa, amb activitats programades, des de les 11 del matí i fins a les 3 de la matinada. Les sessions de Ioga Kundalini, a càrrec d’Amrit Ioga, van fer despertar una penya més aviat ensopida fins al moment, a causa de l’animació de la bona festa, però el campionat de tir al plat i la festa de l’escuma, van fer arrencar una segona jornada divertida, on l’Orquestra Nova Saturno va oferir tres espectacles memorables.

La gran ‘hamburguesada’ popular va ser un dels plats forts de la celebració del Roser de La Massana, ja que va aplegar un nombrós grup de veïns que van degustar tota mena d’hamburgueses, tant tradicionals com vegetarianes i celíaques.

En arribar el diumenge, el repartiment de roses va omplir de color l’avinguda de Sant Antoni que, acompanyats de la xaranga El Pincho, va servir d’invitació a la Missa del Jovent, celebrada a l’església de La Massana. El toc folklòric va estar a càrrec de l’Esbart Valls del Nord, mentre que l’Orquestra Premium Quartet, va tancar els dies de festa a la plaça de l’Església.