Sant Julià de Lòria acull el Mundial de trial Outdoor

Dissabte 19 i diumenge 20 de setembre, Sant Julià de Lòria serà l’escenari d’una de les proves de major prestigi internacional, la “2020 Hertz FIM Trial World Championship – TrialGP Andorra”, que reunirà els millors pilots del món. Toni Bou serà un dels protagonistes.

Fotos: César De Pablos

Durant el cap de setmana, la parròquia laurediana acollirà el Campionat del Món de Trial Outdoor amb una prova doble. El cònsol major, Josep Majoral,  ha presidit la roda de premsa de presentació  celebrada aquest matí en el Centre cultural i de congressos lauredià, que ha comptat també amb la participació de Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports; Enric Torres, director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme; Ignasi Verneda, vicepresident de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ; Josep Punti, director tècnic de la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) i la presència del pilot resident al país, Toni Bou, entre altres figures.

Josep Majoral ha ressaltat la bona feina que realitzen la Federació Internacional de Motociclisme i la Federació Motociclista d’Andorra, per fer possible aquest esdeveniment, malgrat totes les dificultats que genera la crisi sanitària provocada per la Covid-19. També ha destacat el protagonisme internacional que adquireix la parròquia en ser seu d’un esdeveniment d’aquestes característiques. “Aquesta prova situa  Sant Julià de Lòria en el panorama mundial”, ha manifestat Majoral. El cònsol major lauredià ha afegit que continuaran treballant per ser una parròquia referent en el món del motociclisme.

En la prova competiran les següents categories: TrialGP, Trial2, Trial125, TrialGP Women i Trial2 Women. La competició del Gran Premi d’Andorra de trial 2020 es desenvoluparà al llarg de dues jornades. Els pilots participants realitzaran 3 voltes sobre un recorregut de 8 km, amb 10 zones puntuables, als voltants de la cota 1600 de Naturlandia. Aquesta doble ronda del Mundial puntuarà per a totes les categories.

Quant a la presència de públic, quedarà restringit a la pròpia competició a l’aire lliure. L’organització farà tot el possible per evitar les aglomeracions a la muntanya. A més de totes les mesures de seguretat, cada equip en competició disposa de protocols sanitaris interns per evitar contagis.