Sant Julià de Lòria es prepara per fer els tests immunològics

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va indicar que el personal comunal participarà activament en el tests immunològics que realitzarà el Ministeri de Salut, per a mesurar l’impacte real de la Covid-19 i fer una “radiografia epidemiològica” que permeti prendre decisions més informades sobre un escenari de desconfinament selectiu.

Fotos: César De Pablos

Ahir a la tarda, Joan Martínez Benazet, ministre de Salut, i Marc Pons, director de la Fundació ActuaTech, van informar sobre l’operativitat del procés de cribratge immunològic que es durà a terme durant els pròxims dies. Les parròquies del país ja han adaptat punts estratègics per a la realització de l’estudi, i Sant Julià de Lòria no s’ha quedat enrere.

Josep Majoral a l'espai dels tests immunològics

Josep Majoral, cònsol major lauredià, va informar que l’equip comunal es troba a l’espera de l’arribada dels tests immunològics de la Xina i, mentrestant, el comú ha activat un contingent per a contactar amb cada resident de la parròquia per a indicar-li dia i hora per fer-se la prova. “Tenim 6 punts per a vehicles, en els quals la gent del mateix nucli familiar es podran desplaçar fins aquí (a l’aparcament del Prat Nou) per a fer-se el test a bord del seu cotxe. També tenim un punt per a aquelles persones que no tinguin vehicle”, va explicar.

Igualment, Majoral va indicar que hi haurà dues fases: la primera, que permetrà la identificació dels ciutadans; la segona, en la qual se’ls realitzarà el test. Està previst atendre aproximadament 9.000 persones, una xifra que pot augmentar en cas que el Govern d’Andorra i el Ministeri de Salut confirmin de manera oficial que aquest serà el punt on els transfronterers podran ser partícips del cribratge. “Cada punt d’anàlisi hauria de fer uns 140 tests al dia”, va precisar.