Sant Julià de Lòria celebra, sense restriccions, una nova edició de la Ruta de la Tapa

Tot coincidint amb l’inici de la Fira del Vehicle d’Ocasió, el passat 5 de maig, la parròquia laurediana va donar el tret de sortida a la tretzena edició de la Ruta de la Tapa, que, enguany, es va allargar fins al 27 de maig.

Fotos: Comú de Sant Julià de Lòria

Jornada de inici de la XIII edició de la Ruta de la Tapa

Dinamitzar el comerç i l’activitat a la parròquia, aquest va ser l’objectiu amb el qual es va inaugurar la tretzena edició de la Ruta de la Tapa. Una proposta que va comptar amb la participació d’11 establiments adherits, els quals van oferir diferents varietats de tapes, acompanyades d’una cervesa Estrella Damm, per només 3,50 €. Entre les tapes que es van poder degustar, van destacar la Delícia d’Ànec, del Fusió Crep&Burguer; el Caprici de Primavera, del Bar Muntanya i el Tot al Negre, del Bare Nostrum, entre altres.

Carles Flinch, Ramon Sasplugues, Ezequiel Goldschmidt i la influencer Meritxell Colell van ser els jurats de l’edició d’enguany

A diferència de les darreres edicions, enguany, els restauradors van poder escollir l’horari que van considerar més adient per servir les tapes i es va recuperar la figura d’un mag, que cada dijous va interactuar amb els participants.

Jornada de inici de la XIII edició de la Ruta de la Tapa

Per poder fer la ruta, els participants es van haver de connectar i registrar a la rutadelatapasjl.com on van trobar l’accés a la butlleta per votar la millor tapa i accedir al passaport en el cas d’haver completat tot el recorregut.

Superar les xifres de les edicions passades

La Ruta de la Tapa va començar el 5 de maig i en la primera tanda prevista, els 11 establiments adherits van dispensar 2.000 tapes. Si bé, encara, no hi ha xifres oficials de la quantitat que s’han servit al llarg dels quatre cap de setmana de maig, el comú espera que els comerciants hagin pogut vendre més de 5.800 tapes. D’aquesta manera, se superaria el rècord que es va registrar l’any passat, malgrat la pandèmia.

Cal destacar que, enguany, tant restauradors com participants van rebre importants premis com ara lots d’alimentació, diners en metàl·lic i un viatge entre d’altres.