Tango al més pur estil argentí

El 6 de novembre passat, el nou restaurant Rosario, instal·lat des de fa uns meses a Sant Julià de Lòria, es va convertir en l’epicentre d’una vetllada plena de sensualitat i elegància, que va enlluernar als comensals al ritme dels temes més clàssics del tango argentí 

Fotos: Nelly Dedea

A l’àmplia proposta gastronòmica que ofereix l’establiment es va sumar  un espectacle musical que va convidar el públic present a viatjar a un dels racons més bonics de Llatinoamèrica, terra de Gardel, del vi, i de la bona carn, l’Argentina, i més concretament, Buenos Aires. Una parella de ballarins argentins va ser l’encarregada  de transmetre als espectadors l’esperit d’aquesta dansa tradicional del país sud-americà, que es caracteritza per ser un ball nostàlgic i molt apassionat, que va néixer als marges del Río de la Plata cap a finals del segle XIX i que va tenir com a màxim representat a Carlos Gardel.

“Asado” i bons vins 

Pel que fa al sopar, el restaurant va proposar als comensals els plats més típics i tradicionals de la gastronomia argentina, com ara les empanades criolles i d’humita, “matambre” amb amanida russa, i també, el clàssic “asado” argentí. Els vins, blanc i negre, de la regió dels Andes tampoc van faltar a la cita, la qual va comptar amb més d’una trentena d’assistents, entre els quals es trobaven algunes autoritats comunals, com ara el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, acompanyat de la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina, i també argentins, residents a Andorra, gent del país, i alguns turistes. L’oferta gastronòmica es va complementar amb dues postres amb “dulce de leche”, els “alfajores de maicena” i el “budin amb dulce de leche”, i el fermall d’or va ser l’excel·lent tracte que va dispensar als assistents el servei de cambrers.

Més espectacles

Cal destacar que, per poder gaudir de la vetllada, l’establiment va demanar als visitants fer la reserva prèvia de l’entrada al restaurant. Amb l’aixecament de les mesures sanitàries, el restaurant té la voluntat de continuar oferint als seus clients aquest tipus d’espectacle, que en la seva primera presentació va tenir una excel·lent acollida.