(+Fotos) Un trosset de Buenafuente a la galeria Art Al Set

És difícil imaginar l’Andreu Buenafuente fora dels platós de televisió, lluny dels mitjans de comunicació amb els quals ha aconseguit ser conegut per milers o milions de persones, però la galeria Art Al Set ens dona aquesta oportunitat, la de conèixer un aspecte poc explorat, gairebé desconegut, d’un humorista i presentador que també és pintor.

Fotos: César De Pablos

Andreu Buenafuente a Art Al Set

Compaginar la seva vida professional com a humorista, presentador de TV i productor amb la faceta de pintor pot semblar titànic, però “temps sempre n’hi ha per fer el que t’agrada”, o almenys això diu el català Andreu Buenafuente, que, als seus 58 anys, s’estrena com a expositor a terres estrangeres, després de compartir la seva obra amb el públic de Lleida, Palafrugell, Barcelona i Girona.

Andreu Buenafuente a Art Al Set

“Feia molts anys que tenia molta obra acumulada i la gent m’animava a ensenyar-la”, confessava Buenafuente a la galeria Art Al Set, lloc on s’exhibeixen 21 peces de la seva obra. “D’alguna manera, pensava que hi arribaria l’oportunitat d’exposar i aquest moment ha estat la pandèmia, quan vaig agafar un nou impuls per a tornar a pintar”, expressava Buenafuente, que també ens va confessar que tot el procés va ser gradual, lent i meditat.

Andreu Buenafuente a Art Al Set

Com a resultat d’aquest xut d’inspiració, des del passat 28 de juny i fins al 31 de juliol, la galeria escaldenca exhibeix una col·lecció d’obres predominantment abstractes i carregades de color, tot i que també s’hi deixen entreveure traços una mica més figuratius i plens de sobrietat. “A Andorra, us ensenyo coses que potser no he mostrat mai, que són algunes obres fetes sobre paper que ni tan sols he exposat a Barcelona, Palafrugell o Lleida… Penso que aquest és un bon moment per fer-ho”, explicava l’artista originari de Reus, que convida els espectadors a “aparcar les ganes d’interpretar i analitzar” les obres, perquè siguin capaços de connectar amb emocions i sensacions que potser ells mateixos desconeixen.

Andreu Buenafuente a Art Al Set

Quant a la inauguració de l’exposició, que es titula ‘Constants vitals’, aquesta va comptar amb una molt bona resposta de públic, tant de col·leccionistes i entusiastes de l’art com de personalitats de la política, com ara els ministres Mònica Bonell i Jordi Torres; el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el conseller encampadà Nino Marot, que no van deixar passar l’oportunitat de saludar Buenafuente i agrair-li que hagués escollit el Principat com el primer país per al seu debut internacional.

Andreu Buenafuente a Art Al Set
Més enllà del llenç

La curiositat artística de Buenafuente no es limita únicament a la pintura. El disseny gràfic i el dibuix són part de la seva identitat i també els veu com una sort de teràpia que li ha permès fins i tot col·laborar amb causes solidàries com ara la d’Open Arms, perquè “l’art ha de servir per a comunicar, per a divertir-te” i també per a ajudar.

En la línia del dibuix i de l’art de llibreta, el català espera presentar una mostra més àmplia i oberta de cara a la tardor. “Tinc moltes ganes de fer coses (riu)”, va sentenciar.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Andreu Buenafuente a Art Al Set