Exitós Weekend Internacional 60’s de la mà de l’AAVA

L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) va celebrar una trobada de cotxes clàssics, amb motiu de la celebració del 60è aniversari del MINI. El 8è Weekend Internacional 60’s –nom amb el qual es va promoure l’esdeveniment– va tenir lloc, majoritàriament, al Prat Gran d’Encamp.

Fotos: César De Pablos

Cotxes Mini

Amb la famosa banda britànica The Beatles com a temàtica de la trobada, l’AAVA va aplegar un centenar de cotxes clàssics al Prat Gran d’Encamp, per a celebrar els 60 anys de la fabricació del MINI, un vehicle conegut especialment per la seva mida petita. L’activitat, anomenada 8è Weekend Internacional 60’s, va tenir lloc entre els dies 4 i 5 de juliol.

Lluís Dejuan president AAVA

Per a Lluís Dejuan, president de l’AAVA, “la Covid-19 no deixa de ser un hàndicap per tots, i més en un esdeveniment on es va ajuntar un centenar de vehicles, que es tradueix en unes dues-centes persones”, però, malgrat aquests obstacles, l’aficionat de l’automoció i excorresponsal gràfic de TVE va avaluar la realització de la trobada com a una oportunitat per a fer país, promoure les destinacions d’Andorra i obrir noves oportunitats per als sectors de la restauració i l’hostaleria, que van estar molt tocats durant la successió de la pandèmia. “El primer que fem aquí és mostrar el nostre país, ja que la gent que ha vingut aquí va gaudir de la nostra gastronomia i van visitar els meravellosos paisatges que tenim, amb un temps extraordinari”, va expressar.

Família davant Cadillac Eldorado

I és que els participants del 8è Weekend Internacional 60’s no es van conformar exposant els seus vehicles a la fira estàtica, sinó que a més a més van tenir el plaer de conduir i explorar les parròquies de La Massana i Ordino, així com altres punts especials de l’itinerari com ara el mirador panoràmic del Roc del Quer, la Collada de Beixalís o el Coll d’Ordino. Així mateix, també van poder gaudir de descomptes especials en les visites al Museu Nacional de l’Automòbil i entrades de franc al Museu Etnogràfic Casa Cristo.

Parella al costat d'un Renault

A banda de les activitats de caràcter cultural i turístic, el programa de la trobada va incloure dues rues pels carrers d’Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, mentre que el Cor Rock d’Encamp, posteriorment, va fer ballar a les persones que van assistir-hi. Altres gimcanes i concursos de disfresses van amenitzar el cap de setmana, mentre que una sessió d’autocinema, al millor estil americà, va afegir un toc subtil de tranquil·litat i distensió a una agenda molt ajustada i entretinguda.