White Heaven Vocal Group, arrels del góspel

Nascut l’any 2000, White Heaven Vocal Group s’ha convertit un grup sòlid i engrescador que interpreta un jazz vocal fresc i innovador. És aquesta la música que els uneix i que els ha portat per escenaris de tot Catalunya i Andorra.

Grup White Heaven
Foto: White Heaven

Des de l’any 2000 formen el grup quatre cantants i un pianista, i de seguida se senten encuriosits pels espirituals negres. Fins el 2007 actuen en petit format, en escenaris de tot Catalunya. Al 2014, set anys més tard, i desprès de la tornada de Laia Boixadós i de Iris Abancó dels seus estudis musicals a USA es tornen a reunir amb més energia que mai, ampliant el grup i apostant per un directe sòlid i engrescat d’estil fresc i innovador, que arriba a l’espectador. Amb diversos estudis musicals clàssics i moderns, també han rebut influències de primera mà de grans mestres nacionals i internacionals (Emmanuel Djob, Didier Likeng, Basil Meade, Ramon Escalé, Rev. Lee Brown, Bobby McFerrin, Joey Blake…). El grup està format per Laia Boixadós, soprano, Anna Serra, mezzosoprano,  Iris Abancó, contralt, Juli Barrero, tenor, Enric Mieza, baríton i Beat boxer, i Enric Alabern, baix.

White Heaven Vocal Group
Foto: White Heaven

Des de sempre, els grups de jazz amb força presència vocal han estat una font d’inspiració per als membres de White Heaven, i entre aquests grups Manhattan Transfer sempre ha estat un dels principals referents. Així que el terreny estava abonat per experimentar amb la música que va popularitzar el quartet americà.  La cosa gairebé va començar de casualitat quan el sextet andorrano-català va interpretar una adaptació a cappella del tema “Java Jive”. De seguida es van adonar de la química que hi havia entre les composicions que havien adaptat de Manhattan Transfer. En base a aquesta química es va anar gestant el projecte “Homenatge a Manhattan Transfer”, que ara es pot gaudir en un DVD o en qualsevol dels seus directes.

Agrupació White Heaven
Foto: White Heaven

L’ajuda econòmica i logística de la SDADV i de Govern d’Andorra han estat claus per poder enregistrar el DVD, a la venda a punts habituals com FNAC Andorra. White Heaven Vocal Grup és un conjunt que es produeix a si mateix. El material videogràfic que es va presentar al Forum de la FNAC té un nivell extraordinari, gràcies als equips tècnics i humans de Pep Bordas, responsable de l’àudio i de Sergi Pla, responsable de vídeo i de muntatge.