Els jugadors del Barça acorden una reducció del 70% del seu salari

De manera gairebé unànime, els jugadors de la plantilla del FC Barcelona han anunciat, avui, la reducció del 70% dels seus salaris per a alleujar la pressió financera sobre el club durant l’Estat d’Alarma decretat per l’Estat espanyol. Així ho van fer saber diferents futbolistes del Barça a través de les seves xarxes socials.

Fotos: FC Barcelona

Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann, Marc Andre Ter Stegen i un nombrós grup de jugadors del primer equip culer, van expressar la seva solidaritat amb el club i els seus treballadors. Però, malgrat les bones intencions, el comunicat compartit per les estrelles blaugranes mostra una crítica molt contundent envers la directiva del Barça.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Leo Messi (@leomessi) el

“Molt s’ha escrit i s’ha dit sobre el primer equip de futbol del FC Barcelona, pel que fa als sous dels jugadors durant aquest període d’Estat d’Alarma. Abans de tot, volem aclarir que la nostra voluntat sempre ha estat aplicar una baixada del sou que percebem, perquè entenem perfectament que es tracta d’una situació excepcional i som els primers que sempre hem ajudat al club quan se’ns ha demanat. Fins i tot, moltes vegades ho vam fer també per iniciativa pròpia, en altres moments en els quals ho creiem necessari o important”, va introduir el comunicat també replicat per altres estrelles com ara Ousmane Dembelé o el brasiler Arthur Melo.

arturo vidal i jordi alba fc barcelonaDit document, que a banda de remarcar una baixada del 70% dels salaris percebuts pels jugadors, també destaca que la plantilla farà aportacions específiques per a cobrir el 100% de les remuneracions dels treballadors del club, mentre duri l’Estat d’Alarma que, de moment, s’ha fixat fins a l’11 d’abril. No obstant això, la crítica expressada pels jugadors culers mostra un profund descontent pel tractament que la directiva, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, ha donat als futbolistes durant els darrers dies. “No deixa de sorprendre’ns que, dins del club, hi hagués algú que tractés de posar-nos sota la lupa i intentés afegir pressió per fer quelcom que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem. De fet, si l’acord s’ha demorat uns dies, és simplement perquè estàvem buscant una fórmula per a ajudar al club i també als seus treballadors”, cita textualment el document.

Es preveu que aquesta mesura sigui replicada en els equips professionals del FC Barcelona, que compta també amb plantilla de futbol femení, basquetbol, handbol, hoquei i futbol sala.