(+Fotos) El Béjart Ballet torna a Andorra després de 13 anys

Andorra la Vella va tancar la Temporada de Música i Dansa 2021-2022, amb l’actuació estel·lar del Béjart Ballet, que es va tornar a presentar al país després de 13 anys.

Fotos: Xavier Pujol

Després d’haver-se posposat la presentació prevista per al 27 de febrer, per culpa d’una afectació de Covid-19 entre alguns integrants de la companyia, finalment, el passat 2 de juny, el públic andorrà va poder gaudir de l’espectacle ‘Pièces Courtes’ a càrrec del Béjart Ballet de Lausanne. Una proposta que ret homenatge al creador de la companyia, Maurice Béjart, tot un referent en el món de la coreografia, que va morir l’any 2007. En aquesta ocasió, Béjart va presentar una sèrie de peces breus, extretes del repertori del seu fundador, que van anar acompanyades de la música de Sebastian Bach, Giuseppe Verdi i Jacques Brel, entre d’altres.

Des de l’any 2007, Gil Roman, escollit com a successor de Béjart, manté i desenvolupa el repertori del gran mestre amb coreografies emblemàtiques com ara ‘The Rite of Spring’, ‘Boléro’, The Ninth Symphony i amb creacions pròpies, les quals permeten a la companyia romandre fidel a la seva vocació, que és la de preservar l’obra del seu creador, però sense deixar de ser un espai de creació.

L’actuació de Béjart va tancar la Temporada 2021-22 de la capital, una proposta realitzada de manera conjunta entre el comú d’Andorra la Vella i MoraBanc, que en aquesta última edició, va comptar  amb tres espectacles de primer nivell: el concert del cantautor José Luis Perales, que va tenir lloc el 28 de novembre passat; el recital del tenor maltès, Joseph Calleja, el passat 4 de desembre i, finalment, amb l’actuació de la companyia Béjart.

Béjart Ballet Lausanne 1