Gemma Sardà arriba a Andorra per presentar el seu nou llibre

Sota el títol ‘Lady Puffin’, l’escriptora barcelonesa Gemma Sardà, acompanyada de Laura Tejada, va presentar a la llibreria la Trenca de la capital, la seva tercera novel·la. Es tracta d’un llibre editat per Comanegra que reivindica en valor l’amistat i la mort.  

Fotos: Noelia Farias

‘Lady Puffin’ recrea una relació peculiar entre la protagonista, que va morir a causa d’un càncer, i les seus dues millors amigues, que es coneixen quan ja no hi és. El relat, lluny de ser dramàtic, es centra en el valor de l’amistat que neix entre els personatges després d’un fet tràgic i aposta per un to vitalista i molt equilibrat.

‘Lady Puffin’, la protagonista de la història ha mort i pensa que no li tocava, perquè encara li quedaven coses per fer, com per exemple un llibre sobre frarets. Els amics d’ella li deien Puffin perquè adorava els frarets, aquells ocells amb cara pallassa, que en angles es diuen ‘puffin’. Ella era capaç d’anar a l’altra punta de món, només per fotografiar-los. Encara que sembli estrany, ‘Lady Puffin’ intervé en la trama malgrat la seva mort, tot i que no interacciona amb els altres personatges principals.

La Rita és l’amiga tarambana que viu als Estats Units fent classes de flamenc. Ella, quan torna a Barcelona per veure la Puffin, no sap res de la seva malaltia i ja se la troba morta. La Sol és l’amiga assenyada, i haurà d’explicar-li a la Rita com ha anat tot i acollir-la a casa. I pel mig hi ha en Simó, que és la parella de la Sol i el director de teatre de moda, que s’atabala amb la desimboltura de la Rita i, a més, està dirigint una obra en què sembla que cap actor giri rodó. La situació es va enverinant, perquè les amigues de la morta semblen pols oposats, però l’esperit de ‘Lady Puffin’ és capaç de lligar qualsevol amanida.

El llibre ja es troba disponible a les principals llibreries del país

En aquesta obra Sardà agafa el repte de fer parlar els morts i demostra aquella capacitat de destil·lar tot un món —o encara més difícil: un estat d’ànim— amb un parell de frases. ‘Lady Puffin’ és la segona novel·la de Gemma Sardà editada per Comanegra i ja es troba disponible a les principals llibreries del país.