Inauguració de la nova ruta aèria Andorra – La Seu i Madrid

El passat divendres, dia 17 de desembre, es va convertir en un dia històric per al Principat d’Andorra, ja que l’aeroport Andorra – La Seu, va rebre el seu primer vol comercial regular procedent de Madrid-Barajas. Es tracta de la posada en funcionament de la nova ruta, sorgida del concurs internacional endegat pel Govern d’Andorra, que té com a objectiu reforçar la connexió per aire amb Espanya, Europa i la resta del món.

Fotos: SFG/CEsteve

L’acte d’inauguració va estar presidit pel Cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; que van estar acompanyats per la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya, Raquel Sánchez; el president d’AENA, Maurici Lucena; el director comercial d’Air Nostrum; Juan Corral; la regidora delegada de Turisme de l’Ajuntament de Madrid, Almudena Maíllo; i del conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunidad de Madrid, Enrique López. Tots van participar del tall de cinta amb la qual van deixar inaugurada la nova ruta aèria entre tots dos països.

Per la seva banda, el ministre Gallardo va assenyalar que aquesta ruta aèria va ser una “fita anhelada” i que no només tindrà beneficis per al Principat, sinó també per a tot el Pirineu. A més a més, va assegurar que servirà per atraure turistes i afavorir negocis entre ambdós territoris. En aquest sentit, la ministra espanyola de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana va destacar que el sector aeri és clau en les comunicacions, especialment, en països com ara Andorra i Espanya, on el sector del turisme és una peça fonamental per a la seva economia. “Esperem que aquesta nova connexió serveixi per unir, encara més, ambdós territoris”, va expressar Raquel Sánchez.

D’altra banda, Xavier Espot, va remarcar que el “Govern d’Andorra sempre ha valorat el potencial de l’aeroport com una qüestió estratègica”. A més a més, va assenyalar que aquesta infraestructura evidencia que la cooperació transfronterera és una pràctica que, després de més de mig segle d’existència, ha servit per enfortir moltes dinàmiques de gestió compartida, amb l’objectiu d’afrontar i resoldre problemes d’interès comú per al territori. Espot, també va agrair, tant al Govern d’Espanya com a la Generalitat de Catalunya, la seva predisposició i la seva complicitat per creure, des del primer moment, en aquest projecte com una palanca de millora per a tota una regió, així com la perseverança per seguir treballant, malgrat les dificultats actuals que està comportant la crisi sanitària, social i econòmica. El Cap de Govern, també va reconèixer que encara queda un llarg camí per recórrer en la gestió i promoció d’aquesta infraestructura i que, tant el sector públic com el sector privat, tenen un paper molt important per buscar mercats que puguin operar, per obtenir els resultats esperats.

Vol inaugural

L’avió que va fer el primer trajecte inaugural va ser un ATR 72-600. El vol va comptar amb un total de 51 passatgers més la tripulació, i es va aconseguir el 100% d’ocupació.