Infants del món: cap infant sense escola

Infants del Món (IdM) és una ONG andorrana que treballa per a l’escolarització dels infants. Oficialment, va néixer el 1999, però el treball ja començava el 1993, amb la creació d’una delegació d’“Enfants du Mékong”, embrió de l’ONG actual, que treballa a diversos països.

L’objectiu és transformar la vida de fills de famílies pobres de països en vies de desenvolupament, defensant el dret dels infants a rebre educació, alimentació, habitatge i atenció mèdica i preparar-los per a una vida d’adult digna. Franz Armengol, fins ara secretari general de l’associació, acaba de prendre el relleu d’Elisabet Planas, que ha encapçalat l’ONG durant 15 anys. Integren la nova junta, Francesca Anglada com a secretària i Erica Armengol com a tresorera, i els vocals, Helena Ardanaz, Joan Miquel Armengol, Lara Farràs i Robert Garrallà.

L’ONG porta programes a Cambodja, on tenen una llar d’infants, a Filipines, Perú, Nicaragua, Vietnam i Xile, ja sigui cooperant amb altres organitzacions o amb particulars. “Cada programa té les seves característiques, hi ha fillols que viuen amb les seves famílies i d’altres que viuen en centres, on es respecten les tradicions i les creences”, remarca la presidenta. Cada any, amb les subvencions del Govern d’Andorra, padrins, socis, empreses i entitats financeres, fan un projecte que millora la vida dels nens. Han construït 24 escoles, infraestructures sanitàries, dues residències d’estudiants, un centre d’invidents i una línia elèctrica, entre d’altres. També s’ha actuat contra la desnutrició infantil, per a la capacitació per a joves i adults i en la prevenció del maltractament infantil i s’ha contribuït a pal·liar els efectes del terratrèmol de Perú i reconstruït les cases de les víctimes dels tifons a Vietnam i Filipines.

Infants del Món. c/ Dr. Nequi, 6 Local 41. AD500 Andorra la Vella. Telèfon 862411. Correu electrònic: infantsdelmon@infantsdelmon.ad
Facebook: infantsdelmon /Llarinfantsdelmon