Inner Wheel festeja els 40 anys de la creació del club

El passat 25 de novembre, l’Acta Arthotel va ser l’escenari del sopar de gala que va organitzar Inner Wheel Andorra, amb motiu de la celebració dels 40 anys de la seva fundació. Les membres del club, acompanyades d’alguns dels seus marits, van arribar a les vuit del vespre, on la presidenta, Mercè Baldrich, ja les esperava per començar amb la gran festa.

Inner Wheel Andorra té 34 sòcies, tot i que l’organització compta amb més de 100.000 membres distribuïdes en 103 països de tot el món. Inner Wheel Andorra depèn de l’Asoaciació Inner Whell FAMAT, que reuneix els clubs de França, Andorra, Marroc, Algèria i Tunísia, amb 2.700 sòcies agrupades en 139 clubs de diferents territoris.

L’origen Inner Wheel es remunta a la Primera Guerra Mundial, quan les esposes dels membres del Rotary Club d’Irlanda i de Gran Bretanya es van començar a reunir per continuar les activitats empresarials dels seus marits, mobilitzats per l’exèrcit.
L’Inner és un club femení que promou l’amistat i la solidaritat entre clubs, i col·labora amb altres associacions en projectes diversos. La seva missió és aconseguir la pau al món.

Pel que fa a la història de Inner Wheel Andorra, ens remuntem el novembre de 1982, quan després de la creació del club Rotary Andorra, les dones del club IW de Tarbes, van pensar que a Andorra també hi podria haver un club IW. Després d’una reunió un dissabte al vespre, de les dones dels rotarians presents en la convocatòria, 19 van acceptar el repte. I d’això ja en fa 40 anys!

L’acte de celebració va començar amb un aperitiu i amb l’acompanyament musical del contratenor Gil Grandjean, acompanyat pel pianista Nicolas Licciardi, que van amenitzar molt bé la vesprada, posant musica de fons a les converses simultànies de les membres de l’IW.

La festa va seguir amb un discurs de l’actual presidenta, Mercè Baldrich. Qui tampoc es va voler perdre la gran festa van ser algunes de les membres fundadores, les pioneres del club: la Jeanette, la Françoise, la Christiane i la Maria. Durant l’acte es van viure moltes emocions, riures, records de tots els anys viscuts, llàgrimes d’alegria i felicitat, però també de tristesa per les persones que ja no hi són, tot i que sempre estaran en la memòria d’Inner Wheel Andorra.

Tot i que actualment els és complicat trobar noves incorporacions, esperen poder celebrar molts anys més compartint amistat, records i alegria.