Jaime Busto arruïna la festa del Toni Bou a l’X-Trial d’Andorra la Vella

El jove pilot basc es va emportar una molt bona victòria a l’X-Trial d’Andorra la Vella, celebrat el 8 d’octubre al Pavelló Poliesportiu de la capital, marc en el qual Toni Bou esperava celebrar la consecució del seu 16è títol com a campió de trial indoor.

Ningú li treu el 16è campionat del món de X-Trial a la llegenda motociclista Toni Bou, però, sense cap mena de dubte, celebrar aquest títol a Andorra la Vella, amb una victòria, era la cirera en el pastís que, malauradament, no va poder ser.

El basc Jaime Busto va cloure la temporada 2022 de X-Trial –el campionat del món de trial indoor– com a campió de l’última etapa, celebrada al Pavelló Poliesportiu d’Andorra. D’aquesta manera, el jove i talentós pilot, a bord de la seva moto Vértigo, va pujar a la part més alta del podi mentre que Bou es va haver de conformar amb la segona posició. Adam Raga va culminar tercer, després de fallar de forma notable en tres dels sis sectors de la gran final.

Una victòria impressionant

El domini de Toni Bou com a pilot de trial es va fer encara més evident el passat 8 d’octubre a la capital andorrana, ja que, tant a la primera com a la segona ronda de l’últim compromís del campionat de X-Trial 2022, el resident del Principat no va cometre ni el més mínim error. D’aquesta manera, es va classificar a la final amb dues qualificacions perfectes, mentre que Raga i Busto lluitaven braç a braça amb el noruec Sondre Haga, el britànic Toby Martyn i la jove promesa de Repsol-Honda, Gabriel Marcelli.

Una vegada en l’etapa decisiva, el segon sector va ser el monstre a batre. En aquesta instància, Busto va sumar tan sols dos punts, mentre que Bou i Raga van cometre la quantitat màxima d’errors permesos i van sumar cinc punts cadascú. Aquesta ensopegada va crear una bretxa de la qual el pilot basc se’n va aprofitar per a embutxacar-se la victòria al nostre país.

“La veritat és que no esperava aconseguir la victòria aquí, ja que vaig arribar amb poques possibilitats de quedar tercer al Campionat, però el cert és que, ja en l’escalfament, em vaig sentir molt còmode. A la primera volta, vaig estar nerviós al principi i vaig cometre petits errors, però em vaig sentir bé i, tant a la segona ronda com a la final, vaig rodar molt bé. Tot plegat, sumat a un petit error del Toni, em va donar la victòria”, va explicar Jaime Busto en alçar el trofeu de la cinquena i última etapa de l’X-Trial 2022, amb el qual va aconseguir el bronze en la classificació general de tot el campionat.

Jaime Busto es va assegurar el bronze en la classificació general de l’X-Trial 2022

Malgrat no aconseguir la victòria a Andorra, per a Toni Bou, “celebrar un nou títol de campió del món, competint a casa i davant dels seus amics i família, ha estat una experiència extraordinària”, i va destacar la gran actuació de Busto en la gran final. Adam Raga, per la seva banda, va fer especial èmfasi en la duresa de la competició. El pilot de TRRS es va mostrar “feliç d’assegurar el subcampionat del món amb el meu desenvolupament en aquesta última cursa” a la qual van assistir 2.000 aficionats d’Andorra i diferents racons del món.