Josep Iglesias triomfa per segon any consecutiu a l’Open Internacional d’Andorra 2022

L’11è Open Internacional d’Andorra 2022 de pitch & putt ens va captivar amb el triomf del català Josep Iglesias, que es va mostrar molt sòlid i contundent durant la seva participació. L’andorrà Ricky Morat es va proclamar subcampió absolut d’aquesta cita esportiva, celebrada al Camp del Torrent de Xixerella.

Fotos: Paula Cristina

Entre els dies 24 i 25 de setembre, Xixerella es va convertir en l’escenari de l’11è Open Internacional d’Andorra, que va aplegar un total de 79 jugadors provinents de Catalunya, Eslovènia, França, Galícia, Països Baixos i, per descomptat, del Principat.

El català Josep Iglesias es va consagrar campió de la categoria absoluta en completar la seva participació amb 141 cops, 21 sota par, score més que suficient per a trencar les aspiracions de l’andorrà Ricky Morat, que va aconseguir fer 149 cops, 13 sota par. El gallec Hugo Espirito es va haver de conformar amb la tercera posició de la categoria.

La categoria femenina va ser dominada per la neerlandesa Herma Spaargaren (180 cops, 18 sobre par), que va superar per tan sols dos cops a la catalana Maria Mercè Grau (182 cops, 20 sobre par). La Soraya Lassal (186 cops, 24 sobre par), de Catalunya, venia de ser campiona tant en la novena com en la desena edició del certamen, però enguany els seus esforços no van ser suficients per a pujar a la part més alta del podi.

Els jugadors José Luis Gómez, Josep Iglesias, Philip Bramall, Valentín Llaguno i Xavier Feliudabaló es van emportar un premi especial per fer un hole-in-one

Quant a la categoria sènior, l’andorrà (161 cops, 1 sota par) va aconseguir un molt digne subcampionat després d’una dura disputa amb el campió del 2022, el català José Santos, golfista que va totalitzar 159 cops, 3 sota par. El bronze també va marxar cap a Catalunya, aquesta vegada a mans de Josep Gurillo.

Enguany, la promesa Hugo Fernández va tornar a participar en la categoria juvenil, però es va veure superat per Àlex Mendoza (185 cops, 23 sobre par).

Amb la cerimònia de premis, a la qual hi van assistir personalitats com ara el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; el conseller de Cultura del Comú de La Massana, Guillem Forné, i la representant de Crèdit Andorrà, Trini Gómez, va concloure la cita esportiva.

La competició va ser possible gràcies al suport de Crèdit Andorrà, Cevalls Constructora, Comú de la Massana, Andorra Turisme, Art i Construcció, Caldea, Estival Group, Yogolf i Projectes 9s Arquitectura i Urbanisme.