La 7a Caminada Contra el Càncer recapta 6.347,14 euros

La primera Caminada Contra el Càncer de caràcter virtual, i la setena des que es va crear la iniciativa, va tenir una participació que va superar totes les expectatives. Fins al passat dia 10, en què es va tancar definitivament la venda, es van vendre 737 samarretes solidàries, que van permetre obtenir 5.647,14 € de recaptació, als quals cal sumar l’aportació de 700 € de la Fundació Jacqueline Pradère, el que fa un total de 6.347,14 €.

Text i fotos: Assandca

Enguany no s’ha batut rècord, però, atenent a les circumstàncies, els organitzadors consideren la xifra “un èxit i una sorpresa totals”. La Caminada Contra el Càncer, que des de fa set anys fa visible la malaltia reunint un gran nombre de persones pels carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, s’hauria pogut no fer en no ser permeses les grans concentracions, però l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) es va empescar una idea per salvar l’acte: seria virtual. Qui hi desitgés participar hauria de comprar la samarreta als magatzems Pyrénées i el dia de “la caminada”, el diumenge 25 d’octubre, s’hauria de fer una foto amb la samarreta posada, allà on fos, per publicar-la posteriorment a internet. No hi hauria una hora i un lloc on es trobaria tothom, sinó que cadascú aniria per lliure i l’efecte de taca d’oli es plasmaria a les xarxes. I així ha sigut. El mosaic amb les fotografies dels participants es pot veure al web d’Assandca, a l’adreça https://assandca.com/gracies-participar-caminada-contra-cancer-2020.

Quins són els motius de l’optimisme dels organitzadors? Doncs que el nombre de participants és més de la meitat (el 59%) dels de l’any que n’hi va haver més, el 2017, amb 1.250 inscrits. A més, l’aportació mitjana de cada participant va ser de 5,76 €, mentre que enguany ha assolit l’extraordinària xifra de 8,61 € per persona (recordem que es paga la voluntat per la samarreta).

En aquest sentit s’ha manifestat Josep Saravia: “La pandèmia està marcant el temps i les actuacions oncològiques”. El president d’Assandca ha explicat que els fons es destinaran als serveis habituals d’Assandca i, a més, a projectes nous com l’adaptació digital per fer arribar el programa d’activitat física per a afectats a domicili i el servei de microblading per a pacients. “Adaptarem la resposta a les necessitats especifiques creades per la pandèmia que ja podem detectar, com el suport psicològic, la dificultat i seguretat en els desplaçaments, els allotjaments, etcètera”, ha afegit.

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Fundació Jacqueline Pradère, Cristina Urbiola, ha volgut destacar la feina que es fa des d’Assandca, “amb la total dedicació per vetllar pel benestar dels pacients afectats de càncer”.

Assandca vol transmetre el seu agraïment a la Fundació Jacqueline Pradère i a Pyrénées Andorra, que com cada any s’han abocat en la organització i logística de l’esdeveniment, i vol fer esment en especial als treballadors dels grans magatzems, que s’han bolcat en la iniciativa i van lluir en la major part la samarreta el cap de setmana de la cita. L’entitat agraeix també l’excel·lent resposta que ha ofert la ciutadania.