La Creu Roja Andorrana celebra el Dia Internacional del Voluntariat

Voluntaris i coordinadors de les activitats voluntàries de l’entitat es van aplegar a l’establiment escaldenc, Emoció del Fener, per a celebrar el seu dia, compartint un aperitiu i gaudint de música en directe.

Fotos: Nelly Dedea

A diferència de l’any passat, enguany, la celebració es va dur a terme sense restriccions i comptant amb la presència d’una gran part dels voluntaris de l’entitat. L’efemèride va ser establerta per l’ONU, l’any 1985, i cada any, se celebra el dia 5 de desembre, com una oportunitat per agrair a totes aquelles persones que, de manera altruista, dediquen el seu temps i esforços a activitats benèfiques.

L’efemèride va ser establerta per l’ONU l’any 1985

Fins al mes de novembre del 2022, la Creu Roja Andorrana va comptar amb una borsa de 270 voluntaris. Del total, al llarg de tot aquest any, 150 han participat de manera activa en les actuacions fetes per la institució, que inclouen col·lectes de sang, recaptació d’aliments, la botiga solidària, sortida de padrins, combois d’ajuda humanitària per a Ucraïna, a banda d’altres activitats i preventius, que van suposar fins a finals d’octubre 6.224 hores de treball solidari i sense ànim de lucre. 

Insígnies per voluntaris i treballadors

Enguany, en el marc del Dia Internacional de la Creu Roja, el passat 8 de maig, i amb el propòsit de reconèixer la trajectòria dels voluntaris i treballadors dins de la institució, es van lliurar quinze distincions. Anna Arce, Anna Perdiguero, Manel Pontes, Maria José Fernandes, David Ramón De Heras, Lluís Tarruel i Roger Solé Funollet,  van rebre  les insígnies corresponents als 10 anys de dedicació a la Creu Roja Andorrana. Cristina Gonçalves Feijo, Quim Fenoll, Dídac Bullich i Josep Pol i Pedrós, van ser reconeguts pels seus 20 anys de trajectòria dins de l’entitat, mentre que Didier Rusterucci i Miquel Moix Pala van rebre aquest reconeixement pels 30 anys com a voluntaris de la institució.

La solidaritat a través del voluntariat

El 2022 el lema del Dia Internacional dels Voluntaris és la solidaritat a través del voluntariat. Un lema que posa en relleu la qualitat humana per impulsar un canvi  positiu a través de les tasques desenvolupades pels voluntaris en els diferents àmbits, tant d’entitats governamentals com no  governamentals.