La Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra acull una mostra del pare de l’art òptic

L’esperit exuberant de Víctor Vasarely es podrà descobrir a la nova exposició que Govern d’Andorra i el Ministeri de Cultura van inaugurar, el passat 21 d’octubre, al recinte artístic de la capital andorrana.

Fotos: SFGA/JAViladot

En l’actualitat, Víctor Vasarely, artista plàstic francès d’origen hongarès, és considerat encara el pare de l’art òptic, per l’excelsa capacitat de crear volum a través de traçats que simulen el moviment i altres il·lusions òptiques que permeten a l’espectador crear el seu propi discurs sobre l’obra que té al davant.

Foto:SFGA/JAViladot

Així ho faran els visitants de la Sala d’Exposicions del Govern d’Andorra, que tindran l’oportunitat de “passejar” per cadascun dels mons exuberants que l’artista va ser capaç de crear i que, sota el comissariat artístic de Henry Périer, crític d’art, i Pierre Vasarely, president de la Fundació Vasarely, romandran al nostre país fins al 29 de gener de 2023. En total, unes 65 peces, procedents de la Fundació Vasarely d’Aix-en-Provence i diverses col·leccions privades del Principat i França, seran protagonistes de l’exposició titulada ‘Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari’.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui va emfatitzar en la política de fer un tàndem entre l’oferta artística nacional amb els moviments que han marcat la història de l’art universal, va expressar que, amb aquesta visió, “volem oferir una panoràmica rica, diversa i variada, tant del que passa en el món de l’art de casa nostra com del que ha passat i continua passant en l’art de més enllà de les nostres fronteres”.