Lenguateca, el rus més fàcil

Aprendre rus a Andorra és a l’abast de la població amb l’oferta que proposa l’acadèmia Lenguateca. Olga Krasheninnikova i Eugeni Bazarov són professionals altament qualificats que utilitzen els mètodes més innovadors.

L’Olga té al seu càrrec l’acadèmia Lenguateca, que va obrir fa 4 anys al carrer Dr. Nequi, 8 a Andorra la Vella, mentre que l’Eugeni és traductor jurat de rus, anglès i català, que també té la seva empresa de traducció a Rússia.

A Lenguateca, l’Olga ensenya rus, anglès i castellà, tant a nens a partir de 3 anys com als adults. “La majoria d’alumnes són fills de famílies russoparlants i mixtes que viuen a Andorra i que volen que els nens no perdin l’idioma i que l’aprenguin bé”, indica l’Olga. Les classes infantils es fan a l’acadèmia a partir de les 6 de la tarda, mentre que durant el dia, es dediquen a fer classes als adults interessats en aquests idiomes, ja sigui per lligams familiars o per qüestions empresarials. En total, una cinquantena d’alumnes segueixen les classes a la Lenguateca.

Eugeni Bazarov i Olga de Lenguateca
Foto: Lenguateca

Utilitzen la metodologia TRIZ (Teoria de Resolució dels Problemes d’Inventiva), una teoria creada a Rússia basada en la potenciació de la creativitat de la persona i, aplicada als nens, accelera el pensament i facilita la resolució de problemes.

Per la seva banda, l’Eugeni és un traductor jurat d’anglès, rus i català (C2, el nivell més alt) i un intèrpret professional qualificat per fer interpretació simultània en aquestes llengües. L’Eugeni es dedica a traduir documents oficials, també tradueix documentació tècnica, jurídica i corporativa.

Segons expliquen els responsables de Lenguateca, “entre tots dos generem sinergies entre l’acadèmia i les traduccions”.

Dr. Nequi, 8, local 4, Andorra la Vella. +376 345 040 (Acadèmia). +376 347 740 (Traduccions).