L’Esbart Santa Anna omple de dansa i colors la plaça Coprínceps

En el marc del 37è festival ‘Colors de Música’, organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany, l’Esbart Santa Anna va omplir la plaça Coprínceps amb una gran actuació i una posada en escena de més d’una trentena de dansaires.

Fotos: César De Pablos

De l’espectacle van gaudir més de 400 persones, que es van apropar a la plaça escaldenca per veure l’agrupació encapçalada pel seu president, Josep Martín de Haro, i el director artístic Rafa Martín i Nuri Barquín, que compta amb un cos de més de 30 dansaires. Aquesta va ser la primera actuació de l’any que va poder realitzar l’esbart, després de les limitacions de la pandèmia. Es van fer al voltant de 9 fragments de balls tradicionals, durant una hora. Alguns dels més petits van debutar en l’escenari amb aquesta presentació, per tant, va ser molt emocionant per a ells, segons va explicar Martín de Haro. També va assenyalar que “la plaça es va omplir malgrat les limitacions. Des del Comú ens van demanar participar en aquest festival, també l’any vinent. Tothom estem molt contents perquè, després d’un any d’aturada, sense ballar i veure al públic,  va ser molt emocionat retrobar-se amb la gent”.

A causa de la situació sanitària, l’esdeveniment va estar marcat pels protocols sanitaris i el distanciament de seguretat.

Història

L’Esbart Santa Anna va néixer l’any 1950, amb l’objectiu de conservar i promoure les tradicions populars d’Escaldes-Engordany. La inquietud per mantenir els balls i danses típiques, de les festes majors de l’època, va ser l’excusa per crear un esbart que s’ha sabut mantenir, a un gran nivell, al llarg d’aquests anys. Va ser el primer esbart que es va crear a Andorra i enguany celebra el seu 71è aniversari.

Festival Santa Anna

El president de l’agrupació, Josep Martín de Haro va assenyalar que l’esbart s’està preparant per celebrar el seu 70è aniversari amb una nova proposta artística i moltes sorpreses. Es preveu que el festival es podrà dur a terme durant el mes d’octubre.