Més de 250 persones participen de la 33a edició de l’Aplec de la Sardana

El cap de setmana del 3 i 4 de setembre, la parròquia d’Encamp va recuperar el tradicional Aplec de la Sardana que enguany, després de dos anys d’aturada obligatòria a causa de la pandèmia, arriba a la 33a edició. Una edició que va aplegar a més de 250 persones a la plaça dels Arínsols.

Fotos: Noelia Farias

La plaça dels Arínsols es va convertir durant dos dies en el centre neuràlgic de la trobada, que en aquesta oportunitat va comptar amb la participació de cinc colles procedents de diferents localitats de Catalunya – Colla Continuïtat i Colla Amunt i Crits (Terrassa), Colla Enèrgica (Esparreguera), Colla Fonts de Valldans (Ponts) i la Colla Sabadell -, i l’acompanyament de les cobles ‘La Flama de Farners’ i ‘Jovenívola de Sabadell’, que va trepitjar terres andorranes per primera vegada.

L’agrupació guanyadora de la 27a edició del concurs de colles sardanistes va ser la Colla Sabadell, que es va emportar el primer premi.  Jean-Michel Rascagneres, cònsol menor d’Encamp, i David Cruz, conseller de Cultura i Afers Socials de la parròquia, van ser els encarregats de fer el lliurament dels reconeixements als dansaires que van participar del certamen, el qual va puntuar per al Campionat de Catalunya de colles sardanistes,  organitzat per la Federació Unió de colles sardanistes de Catalunya. 

L’esdeveniment va continuar l’endemà amb la tradicional ballada de sardanes, oberta a tothom, i l’actuació de les cobles ‘La de Farners’ i ‘Jovenívola de Sabadell’.

Organitzat pel Comú d’Encamp, amb el suport de la Federació Sardanista de Les Comarques de Lleida, l’Aplec va suposar una inversió de 22.000 euros per a la corporació comunal, que va realitzar un balanç molt satisfactori del certamen que va tancar amb un important nombre d’assistents i que també va servir per dinamitzar la vida cultural i comercial de la parròquia.

Enguany, l’Aplec de la Sardana va recuperar el seu format tradicional després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia