Moda sostenible, moda amb valor afegit

Conservar els recursos naturals, tenir cura de l’impacte ecològic de les materies primeres, la reducció de la petjada de carboni i el respecte per les condicions econòmiques i laborals de les treballadores i treballadors són alguns dels punts irrenunciables per la moda sostenible.

Són ja molts els dissenyadors, models i celebritats de renom dins el món de la passarel·la que reivindiquen la moda sostenible.

Entre ells destaquen Lucy Tammam, Stella McCartney, Frock Los Angeles, Amour Vert, Edun, Stewart + Brown, Shalom Harlow o Summer Rayne Oakes.

A poc a poc, la moda sostenible està trobant el seu espai dins de la indústria.

Se celebren certàmens, festivals, cursos, programes d’inserció i també ha crescut la informació especialitzada en blocs i mitjans de comunicació de masses.

Actualment hi ha iniciatives que ja són 100% eco-friendly, com la Setmana de la Moda de Portland, als Estats Units.

A la capital d’Espanya, The Circular Project Shop ha obert recentment les seves portes per mirar de fer-se un lloc en el competitiu aparador de la moda madrilenya oferint peces sostenibles.

També a Madrid se celebren des de fa quatre anys, les Jornades de la Moda Sostenible.

A l’Argentina, la companyia Verd Tèxtil ofereix productes d’Impacte Ambiental Zero i Compromís Social 100%. També en venda en línia.

Un cas que mereix especial atenció per la seva doble vessant solidària és el de la marca Heavy Eco. Es tracta de la primera firma de moda fundada en un centre penitenciari que fabrica peces sostenibles.

A més del treball de reinserció que suposa per als més de 200 convictes estonians que en algun moment han treballat en la firma, el 50% dels beneficis obtinguts es destinen a ajudar a gent sense llar i orfes de la ciutat de Tallin.