MyInvestor assoleix els 1.000 milions d’euros en subscripcions de fons i obertures de comptes

MyInvestor, el neobanc participat per Andbank Espanya, El Corte Inglés Seguros i AXA Espanya, aconsegueix els 1.000 milions d’euros de xifra de negoci (saldo en comptes, inversió i hipoteques) i consolida el seu lideratge com a la fintech més gran espanyola per volum. El neobanc aconsegueix aquesta fita després d’haver multiplicat per 10 la seva xifra de negoci en tot just 20 mesos, des de juliol de 2019, quan va superar els 100 milions.

Text i fotos: Andbank

El ritme de creixement ha aconseguit una velocitat de creuer en els últims 12 mesos, període en el qual ha registrat unes xifres rècord de subscripcions de fons i d’obertura de comptes. Així, des del març de 2020 fins avui, el volum de negoci creix un 254 %, passant de 282 milions als actuals 1.000 milions.

Aquesta xifra es desglossa de la següent manera: 418 milions de saldo en comptes (estalvi a la vista), 326 milions en volum en productes d’inversió (fons i plans) i 256 milions de cartera creditícia, majoritàriament hipotecària. MyInvestor ha concedit 1.500 préstecs hipotecaris dels quals més del 75% són subrogacions. La seva ràtio de mora és del 0% i no registra cap petició de moratòria.

El creixement ha estat especialment vistós en els productes d’inversió. En els últims mesos ha aconseguit cotes rècord de subscripcions de 30 milions al mes, gràcies, entre altres productes, a l’embranzida dels fons indexats. Al març de 2020 MyInvestor comptava amb 13 milions d’euros d’actius sota gestió. Avui, té 326 milions invertits en fons, plans i carteres indexades de gestió discrecional, la qual cosa suposa haver multiplicat per 25 la xifra en només 12 mesos.

En aquest mateix període, el saldo a la vista en comptes corrents –remunerats a l’1% i sense comissions ni condicions- ha augmentat de 156 a 418 milions, és a dir un 167% més; mentre que la inversió creditícia –eminentment immobiliària- s’incrementa de 112 a 254 milions, la qual cosa suposa un creixement del 126%.

MyInvestor ja presta servei a 53.500 clients –davant els 19.000 de fa un any- i obre prop de 5.000 comptes nous al mes.

Carlos Aso, conseller delegat d’Andbank Espanya, primer accionista de MyInvestor, celebra aquesta fita i assenyala que “en un temps rècord MyInvestor s’ha convertit en una entitat disruptiva que, palanquejada en les noves tecnologies, és capaç de pensar i fer coses diferents per a construir la banca del futur”. Subratlla “la satisfacció d’oferir productes diferencials i exclusius per a tots i en condicions molt avantatjoses, sobre un model de negoci eficient, rendible i sostenible a llarg termini”.

MyInvestor es va fer un lloc en el mercat espanyol amb el compte remunerat a l’1% sense comissions ni condicions i es va convertir en referent del mercat hipotecari per les competitives condicions de les seves hipoteques i per no exigir contractar cap producte, ni tan sols la domiciliació de la nòmina. No obstant això, en l’últim any ha destacat per oferir productes d’inversió diferencials i exclusius en condicions imbatibles.

La comercialització de fons indexats de Vanguard, iShares i Amundi sense mínim d’inversió ni comissions de custòdia, l’ha convertit en un referent de la gestió passiva. Al juny, va llançar amb èxit carteres indexades de gestió discrecional amb les comissions més baixes d’Espanya -0,15% de gestió i 0,15% de custòdia-.

Al desembre va ampliar el seu aparador de productes amb plans de pensions indexats a l’S&P 500 i a les bosses mundials, amb una comissió de gestió del 0,30%, que forma part d’un cost fix total del 0,49%. De nou, són els plans amb menors comissions d’Espanya.

Compromís zero comissions sense cap requisit

MyInvestor reafirma el seu compromís de no cobrar comissions als seus clients en operar amb una estructura de costos i un esquema de negoci que li permet ser sostenible i rendible a llarg termini.

MyInvestor no aplica comissions en el seu compte corrent que, a més, està remunerat a l’1% TAE durant 12 mesos fins a 15.000 euros i al 0,10% TAE posteriorment. Ofereix targetes i transferències a la Unió Europea (Zona SEPA) gratis, sense exigir gens de vinculació, ni tan sols domiciliar la nòmina. Els clients poden domiciliar la nòmina i els rebuts si ho desitgen, però no és un requisit.