Nous productes, projectes i reptes per a l’empresa d’inclusió sociolaboral i&i Serveis

Les instal·lacions d’i&i Serveis han servit aquest matí per anunciar la participació de l’entitat per primera vegada en el recinte d’expositors i no d’associacions, com era costum, a la Fira d’Andorra la Vella. Els treballadors d’i&i Serveis proposaran les seves creacions a tots els visitants, a l’estand número 26 i pretenen aprofitar aquest cap de setmana per donar-se a conèixer, captar nous clients i augmentar les vendes dels productes i regals promocionals. A més també s’ha fet la presentació de la nova línia de productes i regals. Una línia que compta amb creacions icòniques com les tasses, els clauers o els imants però, sobretot, amb tota una nova selecció d’elements fets en paper, en feltre o en cotó i com sempre elaborats totalment a mà pels treballadors de la primera empresa d’inclusió sociolaboral del Principat.

Aquesta primera participació com a empresa marca una nova etapa per a i&i Serveis, que genera i garanteix oportunitats laborals a persones amb discapacitat intel·lectual del país en les mateixes condicions i requeriments que la resta d’empreses. Enguany, la nova direcció dels serveis sociolaborals, liderada per Dolors Martínez, vol centrar els esforços en promocionar l’empresa i generar així una demanda més important i per tant més llocs de treball per a les persones amb discapacitat. “Volem donar a conèixer el que fem, que la gent i les empreses ens escullin perquè proposem articles únics i exclusius i no només perquè som una empresa d’inclusió sociolaboral”. El fins ara director, Òscar Fernández, ha afegit que els articles que trobem a i&i Serveis són únics, fets a mida i es poden fer des de la unitat fins a quantitats més importants. Ha recordat que l’empresa té un component social i de col·laboració molt important amb les persones que hi treballen, però ha insistit en el fet que va néixer i s’està desenvolupant com una empresa de serveis professionals, que vol competir amb la resta d’empreses de les mateixes característiques que hi ha al país. Participar a la Fira com a empresa i ja no com a associació, com havia sigut el cas fins ara, és una aspiració que hi havia des d’un inici i que enguany es farà realitat. És un salt important i ha aprofitat per fer una crida als particulars i empreses del país perquè vinguin a descobrir i donin l’oportunitat a l’empresa de fer-se gran mitjançant la compra de regals i d’articles únics que pertanyen a un repte d’inclusió i sobretot de superació.

Més enllà de les oportunitats laborals per a persones amb discapacitat, l’empresa vetlla també perquè les seves accions siguin respectuoses amb el medi ambient i per això des d’ara s’ha decidit substituir el catàleg en paper que s’editava cada any per la implementació d’un codi QR i el desenvolupament de la botiga en línia https://fprivadameritxell.ad/botiga/, que es va inaugurar per Sant Jordi.

Els articles promocionals i de regal estan tots elaborats a mà i són totalment personalitzables. Consten d’elements fets en feltre com els decoratius de Nadal: arbres de sobretaula, botes per penjar a la xemeneia i garnaldes per a l’arbre o encara, targeters i protectors per a mòbils i tauletes. Els treballadors conceptualitzen també elements en paper, llibretes, agendes i també collarets o sabons de glicerina i bosses de cotó, entre d’altres.

Cal recordar que a banda de ser l’antena laboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, i&i Serveis, és abans de tot una empresa de serveis que a més de donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual, ofereix solucions professionals i serveis de missatgeria i reciclatge, destrucció de documentació confidencial, però també suport a les empreses en els àmbits administratius, comercials, de cuina i de neteja i manteniment. El llançament de la primera empresa sociolaboral del país va quedar aturat amb l’inici de la pandèmia; de fet, el servei de càtering, BDGust, estrenat en ocasió del cinquantè aniversari de la fundació segueix aturat, però la resta de línies de servei torna a estar en ple funcionament i a la recerca de nous reptes que li plantegin tant els particulars com les empreses andorranes.