Objectiu assolit a la quarta campanya de donació de sang

La col·lecta organitzada de manera conjunta entre el MoraBanc Andorra i la Creu Roja Andorrana, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, va superar les xifres de l’any passat i va batre un nou rècord. Es van aconseguir 236 donacions, de les quals 197 van ser efectives i 39 van ser censades com a oferiment. També es van registrar 28 nous donants.

Fotos: Noelia Farias

Tot i que l’afluència de donants a la Bombera va ser constant durant tota la jornada, el nombre més gran de donacions es va registrar a la tarda. La majoria va arribar al poliesportiu andorrà amb cita prèvia, tal com requereix el procés, i altres es van presentar de manera espontània, la qual cosa va afavorir que la darrera campanya superés amb un notable alt les xifres respecte de l’any passat. Enguany, es van aconseguir un total de 236 donacions, de les quals 197 van ser efectives i 39 van ser censades com a oferiment. A més, es van registrar uns 28 donants nous. La voluntat de la Creu Roja Andorrana és continuar mantenint els donants habituals i arribar a un nombre més elevat de ciutadans Entre els donants va destacar la presència de l’entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, i  el general manager del Club, Francesc Solana.. Els jugadors Felipe dos Anjos, Juan Rubio, Micah Speight i Alexis Bartolomé també van passar de visita pel recinte.

A banda de la donació de sang, també va haver-hi una vintena de persones donants de medul·la òssia, una pràctica que s’implementa des de l’any passat i amb la qual s’ha aconseguit sumar, al llarg del 2022, 62 nous donants al país.

Des de l’entitat s’ha fet un balanç molt positiu de les dues primeres col·lectes de l’any, augurant molt bones perspectives per aquest 2023. La pròxima campanya tindrà lloc a principis del mes juliol i comptarà amb la col·laboració del SAAS i del Centre Comercial Andorrà – Super U.