Primera jornada de portes obertes a l’Espai 29 d’Àngel Calvente

En el marc de la iniciativa “La Cultura no s’atura”, impulsada pel ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, el passat 13 de gener, el pintor i escultor, Àngel Calvente, va donar el tret de sortida a la primera jornada de portes obertes, a l’Espai 29, galeria d’art ubicada a l’avinguda del Pessebre 29 d’Escaldes-Engordany, per presentar la seva nova col·lecció anomenada “Abelles”.

Fotos: Noelia Farias

Paul-Alexandre Nicolas va ser el coordinador d’aquesta primera jornada, que tornarà el pròxim 10 de febrer amb la voluntat de mostrar als assistents un dels darrers treballs de Calvente, “Abelles, una col·lecció que posa la mirada en la comunicació i l’efecte que produeix en les nostres vides i en el nostre entorn més immediat. Segons l’artista, un exemple molt clar del que està produint la comunicació es reflecteix en la mort de les abelles. Calvente assenyala que les ones electromagnètiques desorienten les abelles quan surten de la seva bresca i, com que no troben el trajecte de tornada a casa, moren. Una cosa similar passa entre els éssers humans, va assenyalar l’artista, ja que els avenços de la tecnologia fan que es perdi, cada vegada més, l’interès per relacionar-nos els uns amb els altres.

En aquesta última mostra artística, el pintor ha continuat utilitzant el fil vermell que caracteritza les seves escultures i pintures, el qual simbolitza, també, la manca de comunicació entre les persones i el poc el desig de connectar cara a cara.

Pel que fa a la primera jornada de portes obertes, l’activitat va comptar amb la presència de Montserrat Planelles, directora del Departament de Promoció Cultural d’Andorra; Meritxell López Guitart, consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius del Comú d’Andorra la Vella; l’artista, Judit Gaset Flinch, i també va rebre la visita d’aficionats de l’art, que es van mostrar molt curiosos per aquesta nova exposició de l’artista.

La col·lecció “Abelles” és una mostra formada per una desena de pintures, que es poden visitar a l’Espai 29, galeria d’art que pertany l’artista Ángel Calvente, situada a l’avinguda del Pessebre 29 d’Escaldes-Engordany.

Si la Covid-19 ho permet, Àngel Calvente durà a terme la segona jornada de portes obertes al seu taller-galeria, el pròxim 10 de febrer, per explicar al públic el seu darrer treball artístic, “Abelles”.