(+Fotos) Sant Julià de Lòria celebra el dia de Sant Cristòfol

Com cada any, mossèn Pepe Chisvert va fer la tradicional benedicció de vehicles a tots els conductors que es van apropar a les portes de l’església parroquial de Sant Julià de Lòria, el passat 10 de juliol.

Fotos: Noelia Farias

“Avui celebrem Sant Cristòfol, patró dels conductors i protector dels viatgers. I, com que és una tradició a casa nostra, en el dia de Sant Cristòfol fem la benedicció de tots els cotxes que passin per la nostra església”, va assenyalar Pepe Chisvert, qui va destacar que la festivitat serveix per conscienciar sobre la importància de conduir de manera responsable i, sobretot, respectuosa. “Avui, fem una crida al sentit comú i a la responsabilitat en la conducció”, va remarcar Chisvert.

Des de passades les onze del matí fins a l’una del migdia, els clàxons dels cotxes, motocicletes, camions, vehicles del Comú i cotxes d’autoescola, que van desfilar per l’avinguda Verge de Canòlich, es van fer sentir, despertant la curiositat de tots els veïns. Centenars de vehicles es van apropar fins a l’església parroquial, Sant Julià i Sant Germà, per rebre la benedicció del rector lauredià i emportar-se de regal, una la medalla commemorativa del patró, que segons Chisvert, els protegirà durant tot l’any. A canvi, els conductors van fer una ofrena econòmica per ajudar a l’església.

Fidels a la tradició, la resta de les parròquies del Principat també va celebrar la diada de Sant Cristòfol. Andorra la Vella, La Massana, Encamp i Canillo van ser algunes de les parròquies amb més afluència de vehicles.

Sant Julià de Lòria celebra el dia de Sant Cristòfol, patró dels conductors