Tesi doctoral sobre els riscos laborals a les estacions d’esquí

El divendres 30 d’octubre del 2020 va tenir lloc a la Universitat d’Andorra (UdA) la lectura de la tesi doctoral titulada “Relació entre l’avaluació, la percepció i la gestió dels riscos laborals en els dominis d’esquí alpí d’Andorra” defensada per Cristina Fernández Farina i codirigida per Mariona Portell i Pedro R. Mondelo.

Text i fotos: Universitat d’Andorra

El tribunal, present a la defensa a través de videoconferència, va estar format per Sofia Isus (Universitat d’Andorra), Xavier Baraza (Universitat Oberta de Catalunya), M. Jesús Martínez (Universitat Oberta de Catalunya), Jordi Tous (Universitat Rovira i Virgili) i M. Asunción Galera (Universitat Politècnica de Catalunya).

L’objectiu de la investigació va ser avaluar el risc laboral dels dominis esquiables, la percepció del risc que tenen els seus empleats, el grau de compromís que manifesten envers l’empresa i els sistemes de gestió de seguretat i salut en el treball que tenen implementats les estacions.

La nova doctora, Cristina Fernández, és infermera, antropòloga i tècnica en riscos laborals, i treballa al Centre d’Estudis Virtuals i d’Extensió Universitària de la Universitat d’Andorra. Aquesta va ser la dotzena defensa de tesi doctoral de la Universitat d’Andorra.