Toni Gamero va presentar el seu ‘Diario de una leucemia’ a Encamp

El llibre narra l’experiència que l’autor va patir en el seu procés de recuperació de la leucèmia, per al qual va requerir un trasplantament de medul·la òssia. La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va agrair que Toni Gamero escollís la parròquia per a presentar la seva obra i compartir la seva experiència.

Fotos: Comú d’Encamp

Toni Gamero és l’actual president de l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (ATIDA) i, per la seva experiència al capdavant de l’organització i per viure en pròpia pell el que comporta patir leucèmia, es va animar a contar les seves vivències en un llibre que va titular ‘Diario de una leucemia’.

Durant la presentació, que va tenir lloc al teatre de La Valireta, a Encamp, el passat 3 d’octubre, l’autor va poder compartir alguns detalls del seu procés de recuperació amb els presents. Va explicar, per descomptat, com la donació de medul·la òssia li va donar una segona oportunitat, però també com el fet d’escriure el lliure el va ajudar a superar les seqüeles emocionals de la malaltia. “Molts em preguntaven com podia ser que desconnectés de la malaltia escrivint sobre ella, però això és el que em va ajudar”, va explicar.

Laura Mas, cònsol major d’Encamp, també va prendre la paraula i va agrair la confiança de l’autor en escollir la parròquia per a presentar una obra tan íntima i alhora important per a conscienciar la ciutadania. “Aquest acte és un d’aquells que sobrepassen les fronteres de la cultura, ja que ens dona l’oportunitat de conèixer una experiència vital d’aquelles que queden gravades en la memòria de tothom”, va dir.

L’acte, al qual hi van assistir unes 70 persones, va concloure amb preguntes del públic i amb Gamero signant exemplars del seu llibre.