Torna el teatre a Escaldes-Engordany de la mà de ‘Turistes i Banyistes’

L’espectacle itinerant, que es va estrenar l’any 2018 amb motiu del 40è aniversari de la parròquia, ha tornat aquest estiu als carrers d’Escaldes-Engordany per celebrar la cinquena edició  i sumar nou adeptes.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

Inspirada en els diaris dels viatgers, l’obra, dirigida per Juanmma Casero i Irina Robles, permet als espectadors reviure anècdotes reals dels segles XIX i XX i alhora redescobrir, de manera més amena i divertida, alguns dels indrets més important de la parròquia escaldenca. Combinat amb humor, el recorregut pels carrers d’Engordany no només és físic, sinó també històric.

Les escenes de l’obra posen en relleu la importància de l’ús i els costums per l’aigua termal a Escaldes-Engordany. Un fet que es pot constatar en el diari dels viatgers que van trepitjar  terres andorranes  a finals del segle XVIII, els quals van quedar enlluernats per les termes, fondes i les aigües sulfuroses que hi havia a la parròquia. A més a més, es destaquen algunes vivències relacionades amb la pagesia, el tabac i els habitants de l’Andorra d’aquell moment.

L’edició d’enguany va mantenir el recorregut de l’any passat, però va incorporar noves escenes. El dissabte 6 d’agost es van realitzar tres sessions a la nit i, el diumenge 7, tres més durant el matí, totes amb sortides des de la placeta de l‘Esbart Santa Anna.