Torna la normalitat a la tradicional recepció de Nadal

Sense restriccions, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives va poder dur a terme la tradicional recepció de Nadal a les autoritats i al poble andorrà, que té lloc al Palau Episcopal.

Fotos: Bisbat d’Urgell

Durant el seu parlament, Joan-Enric Vives va recordar que les festes de Nadal i de Cap d’Any són el moment ideal per a renovar l’esperança, tot i que la pobresa, les desigualtats, els conflictes armats i les epidèmies que hi ha al món generen preocupació. Així i tot, són una crida constant a la cooperació i la solidaritat entre els pobles, en favor del bé comú.

Vives també va reflexionar sobre la guerra que es viu a Ucraïna sense oblidar les seves conseqüències. A més a més, va destacar la solidaritat de la societat andorrana i el seu compromís amb el dret internacional i la pau, davant els refugiats ucraïnesos, als qui el país els va acollir i facilitar la seva permanència. En aquest sentit, el Copríncep Episcopal va fer una crida a aturar, com més aviat millor, aquest el conflicte armat, per tal d’arribar un acord internacional just i en pau.

A banda dels efectes de la guerra, l’arquebisbe va reconèixer com la crisi energètica i la inflació estan afectant el teixit social, a la qual cosa se li ha d’afegir la incertesa que el canvi climàtic projecta sobre el futur.

El copríncep també es va referir als pròxims reptes als quals s’haurà d’enfrontar Andorra, com ara les eleccions al Consell General i als comuns. A més a més, va destacar que l’any 2023 se celebrarà el 30è aniversari de la Constitució del Principat, una bona ocasió per fer memòria de tot el que va suposar per Andorra consolidar-se com a estat independent, així com per enfortir els valors que la inspiren, com ara la llibertat, la justícia, la convivència, la pau i el respecte pels drets humans.

Durant el seu discurs Joan-Enric Vives va destacar que el 2023 la Constitució del Principat celebrarà el seu 30è aniversari

L’acte va comptar amb la presència del Cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot; la síndica general i la subsíndica general, Roser Suñer i Meritxell Palmitjavila; els presidents dels grups parlamentaris representats al Consell General i els cònsols de les set parròquies del Principat, entre altres autoritats. En representació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell hi va assistir l’alcalde, Francesc Viaplana.

La celebració va cloure amb la interpretació  de les nadales ‘Joy to the world’, Quan le Sauveur Jésus-Christ fut né de Marie’ i l’himne nacional d’Andorra, a càrrec del violinista de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Àlex Arajol.

democrates andorra