‘Turistes i banyistes’ fa ple a les sis sessions

Carregada de noves escenes i nous personatges que van donar a conèixer anècdotes, noms, costums i dades curioses de la parròquia, la 6a edició de ‘Turistes i banyistes’ va arribar a Escaldes-Engordany amb noves escenes que van rebre l’aplaudiment del públic.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

Les termes, les aigües sulfuroses, les fondes, els primers banyistes, els relleus, els usos i costums de la nostra gent van despertar la curiositat de cèlebres viatgers de finals de s. XVIII – s. XIX fins als nostres dies.

L’obra dirigida per Juanma Casero i Irina Robles, i inspirada en els diaris dels viatgers, va fer descobrir als espectadors els indrets més destacats de la parròquia escaldenca i alhora reviure anècdotes reals dels segles XIX i XX. A través d’un recorregut pels carrers d’Engordany, les escenes carregades d’humor de l’espectacle van posar en relleu la importància de l’ús i els costums relacionats amb l’aigua termal a Escaldes-Engordany. A més a més, es destaquen algunes vivències relacionades amb la pagesia, el tabac i els habitants de l’Andorra d’aquell moment.

L’espectacle itinerant, estrenat l’any 2018 amb motiu del 40è aniversari de la parròquia, va fer ple a les sis representacions. Tot i que es va mantenir el recorregut de les darreres edicions, es van incorporar nou escenes noves. El dissabte 5 d’agost van tenir lloc tres sessions a la nit, mentre que diumenge 6 d’agost, es van celebrar les tres darreres sessions al matí.