Un any més, la música de l’ONCA surt als carrers del Principat

Aquest estiu, les set parròquies del Principat van rebre la visita dels músics de l’ONCA que, un any més, van recórrer el país per omplir els carrers de música amb vint-i-sis actuacions i una cinquantena d’artistes. 

Fotos: ANA · Claudia Justes · Noelia Farias

Cinc actuacions a la capital

Durant tot el mes d’agost, l’ONCA va oferir cinc actuacions a la capital, que van fer gaudir els espectadors del molt bona música. Al carrer Callaueta va sonar la música a càrrec de les Antònies Darkness, grup musical format per Santi Casas (baix i veu), Jordi Casamajor (bateria) i Alain Bonell (guitarra acústica), amb un repertori centrat, principalment, en versions de pop-rock revisades des d’un punt de vista més acústic i folk. El nom d’aquesta banda és un joc de paraules en homenatge a la directora de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de Canillo, Antònia Darnés, que va animar els artistes a la creació del grup musical, al qual ha donat suport incondicional des de la seva creació. El mateix dia, també es va dur a terme el concert de La Sonsoni, a la plaça Guillemó. Aquest és un grup de música tradicional, que en el seu repertori inclou danses, cançons i músiques recollides dels vells acordionistes i cantaires pirinencs. Elías Porter i Josep Lizandra són els artistes que componen el duet.

La capital del Principat, també va acollir les actuacions del duet Ismael Gonzalez, que va interpretar peces musicals pròpies i versions conegudes de tots els temps; i els integrants de B Sharp Trio, compost per Alex Bagaria (guitarra), Cynthia Lim (veu) i Elías Porter (violí), que van fer sonar el jazz a la plaça Guillemó. El cicle musical a Andorra la Vella es va tancar amb la música de Vibrand en Clau de Soul, al Barri Antic. L’agrupació formada per  Virginia Yañez (Coco), als teclats i veu, Marc Milian (Marcus), al baix i contrabaix, i Dante Falótico, a la bateria i percussions, va oferir un viatge musical que neix del soul i passa per diferents estils com ara el swing, el funk, el jazz, la bossa nova o el reggae.

Actuacions per les set parròquies

Anna Sánchez (veu) i Toni Fernández (guitarra) van arribar, a la Casa Comuna de Sant Julià de Lòria, per interpretar covers de diferents estils musicals que van, des del jazz, pop, hip hop, soul fins a bossa nova i temes propis. A la parròquia laurediana, també van actuar Pamina Trio amb el concert “La flauta màgica”, a la plaça Sant Roc; i el saxofonista andorrà, Guillem Tudó, a la plaça laurèdia. Aquesta actuació del 27 d’agost, va ser la cloenda de la temporada d’estiu.

A principi del mes d’agost va ser el torn de Canillo, amb l’actuació de Teresina Serra, a la plaça del Pui; el concert a càrrec d’Axel Hit & Vit2Beat, a la plaça del Tarter, i del grup Think Twice Band, al Prat del riu. Pel que fa a Escaldes-Engordany, els espectacles van tenir lloc en diferents ubicacions del Prat del Roure, del 9 al 13 d’agost. La resta de les parròquies també van rebre la visita de l’ONCA, però durant el mes de juliol.