Unicef Andorra llença una crida urgent per enviar ajuda als infants d’Ucraïna

Unicef Andorra llença una crida urgent per enviar de forma immediata 10.000 € d’ajuda als infants d’Ucraïna afectats per al conflicte. Aquests fons permetran  proporcionar accés a aigua potable, subministraments de salut i higiene i atenció psicosocial.

La directora mundial d’Unicef, Catherine Russell, en declaracions d’ahir sobre el conflicte d’Ucraïna manifesta que:

“La situació a la qual s’enfronten els infants i les famílies atrapats en l’escalada del conflicte a Ucraïna empitjora cada minut.  La lluita s’està acostant a les poblacions civils, més a prop de les cases i escoles infantils, als hospitals i orfenats. Els danys a la infraestructura ha deixat centenars de milers de persones sense aigua potable i electricitat.  Les armes explosives i les restes de guerra en zones poblades són perills reals i presents.  Al menys 13 infants han estat assassinats, segons les dades verificades per l’ACNUR, i temem que aquest número augmenti a mesura que la lluita continua.

Molts infants han estat ferits.  I molts més infants estan profundament traumatitzats per la violència que els envolta. Centenars de milers estan fora de l’escola.  I els 7,5 milions d’infants d’Ucraïna es troben en un gran risc.

UNICEF i els nostres socis estan treballant 24 hores al dia per satisfer les necessitats humanitàries que ràpidament s’intensifiquen, que inclouen serveis mèdics d’emergència, medicaments de primera necessitat, subministraments de salut i equips, aigua potable per beure i higiene, i refugi i protecció per als desplaçats de les seves llars.

En aquest moment, tenim 140 persones treballant per a UNICEF a Ucraïna, i estem enviant més per satisfer les necessitats del país. A l’est, nou equips mòbils de protecció infantil recolzats per UNICEF estan arribant a infants amb cures psicosocials, suport de salut mental i serveis de protecció.  Però l’entorn operatiu a Ucraïna és extremadament complex. Les restriccions d’accés i el canvi ràpid de les línies de front fan molt més difícil oferir subministraments i serveis bàsics. La crisi dels refugiats està creixent exponencialment, augmentant les necessitats humanitàries.  La meitat de les persones en moviment són infants. UNICEF està treballant estretament amb l’ACNUR per a aconseguir-los amb protecció i assistència als països receptors.

Els nens, nenes i les famílies atrapats en aquest conflicte necessiten tota l’ajuda que puguem donar-los… i ho necessiten ara.

Confiem en la generositat i el suport de la comunitat mundial per ajudar a UNICEF i els nostres socis a arribar a infants i famílies a Ucraïna, les vides i el futur de les quals estan en perill.  No podem descansar fins que arribem a tots els infants afectats per aquest conflicte.”

Unicef Andorra llença una crida urgent a la societat andorrana per enviar de forma immediata 10.000€ d’ajuda als infants d’Ucraïna afectats per al conflicte.

Les donacions es poden fer a través de la web www.unicef.ad o en els següents números de compte:

MORABANC: AD60 0007 0019 0000 3213 2011

CRÈDIT ANDORRÀ: AD78 0003 1101 1038 0221 0101

Aquesta campanya ha estat possible gràcies a la col·laboració de JECOM Disseny, el BonDia i el Diari d’Andorra.

Més informació: Albert Mora, director Unicef Andorra, 824 182